Söndag

Idag har jag sovit och drömt konstiga saker om balettlektioner och twilight filmerna. Jag vågade faktiskt att gå och se New moon helt själv igår. Kändes lite skumt i början men när filmen börja så var de lugnt. Jag gillade filmen skarpt och jag måste nog få säga att jag tyckte att Jacob va skapligt snygg när han klippte av sig håret. Jag tyckte dock väldigt illa om slutet. Usch.


Idag har jag vart på stan. Jag blev lite shopping sugen efter ha gått i affärer med Ira i fredags. Så nu har jag köpt lite fina saker som jag kanske kan ha nästa helg när Malina fyller år.

Snart ska jag iväg till pappa och fira att han har fyllt år men jag vet dock inte vad jag ska göra fram till dess. Kolla på dansbandskampen?

Foton

Jag sitter och kollar på gamla foton och märker att jag faktiskt har väldigt många fina minnen.
Synd är ju bara att man oftast inte kommer ihåg dem.
Jag bli lite ledsen när jag tänker på att jag säkert inte kommer att komma ihåg vissa grejer om några år.
Jag har blivit oerhört dålig på att ta kort så då är ju risken ännu större att jag inte kommer att komma ihåg saker.
Jag vill köpa en kamera.
En riktig kamera.

17.55

Nu känns det bra.
Jag har diskuterat lite med min mor.
Hon är allt bra klok hon.
Så livet kanske inte är så hemskt ändå.

Lördag

Nu står det ljusstakar i alla våra fönster. Årets glögg är också provsmakad. Ingen favorit måste jag nog få säga. Lussebullar i alla former är också gjorda. Nu är det väl ändå snart jul?


Jag känner att jag vill göra något idag men jag vet inte vad. Jag vet inte om jag känner för att gå ut. I sånna fall skulle jag ju kunna ta bilen och samtidigt skjutsa på mamma och Lasse. Men jag vet inte. Jag kanske bara vill vara hemma.

22.38

Jag plågar mig själv lite smått.

21.52

Jag är inte en sån som låter livet vänta. Jag vill inte vänta med saker som jag vill göra nu och göra dem om ungefär ett år. Jag blir lite smått galen av det.
Jag har väntat i flera år på det året som ska komma. Sista året i gymnasiet och sen få göra precis vad jag vill.
Ska det då ta ännu längre tid så kommer jag bli galen. Mitt tålamod har tagit slut.

I början av det här läsåret så sa jag till mig själv att det här året skulle jag inte få ägna mig åt att vara stressad och oroad. Jag skulle bara ha kul och njuta av det sista året i tryggheten.
Men nu känner jag att jag kommer missa det. Jag kommer förmodligen inte kunna vara med på balen och inte heller må särskilt bra till klassresan och studenten. Det kommer bli ett jäkla piss-år.
Allt jag har längtat efter och sett fram emot kan jag nu inte vara med på. Eller vara med kan jag väl kanske men det kommer inte bli samma sak.

Jag vet inte om jag ser det som ett alternativ att skjuta upp mitt "fria" liv. Mitt liv som ska starta efter gymnasiet. Jag som tänkte göra så mycket.


Det känns nästan som att jag har fått en dödsdom.

Julbak

Familjen blir alltid ganska underhållande när det börjar närma sig jul.
Det är mycket som ska göras och på något sätt så är det lika svårt varje år.
Det roliga är ju att se hur alla kommer med påhittiga lösningar till alla dessa grejer som ska fixas.
Tejp är en bra vän.

Fredagsmys

Idag får jag förhoppningsvis tillbaka min dator. Kan ju hoppas att den fungerar då också. Det var tydligen inte datorn det var fel på utan det är vista som är ostabilt. WTF!? Får man äns sälja skiten om det inte funkar eller?

Idag ska jag baka lussebullar och mamma yra om någon morotskaka som hon skulle ha. Så det blir bakning hela kvällen fram tills att idol börjar.


Fin fredagkväll


Onsdag

Igår krashade min dator på riktigt. Det gick inte att rädda den den här gången. Så den fick bli inlämnad idag.
Jag hoppas på en snabb åtehämtning så jag kan få tillbaka min kära dator. Jag är också rädd för att jag aldrig mer kommer att få se mina dokument som var sparade där på. Men sånt är livet antar jag.

Idag har jag varit jättesugen på lussebullar. Men några sådana blev det inte. Istället satt jag och rensade recept och satte in dem i en pärm och grejer. Så nu är det jättefint.
Jag har inte så mycket läxor just nu och jag har ingen dator så då är det väl sånt man roar sig med?

20.01

Nu har jag läst en halv projektledningsbok och är skapligt trött på´t. Nu ska jag kolla på Ullared.

Måndag

Det är bara måndag och jag är redan sjukt trött på skolan. Jag orkar inte med alla dessa lektioner. Jag kan göra uppgifter men jag vill göra dem hemma och i min egen takt. Är trött på skolan nu.


Känns som att jag inte har något roligt att se fram emot den här veckan.

Söndag

Vaknade upp hos pappa imorse. Seg som bara den. Den här dagen som inte skulle bli en seg dag.
Gårkvällen var i alla fall väldigt rolig. Tyckte lite synd om Sandra som blev av med sitt framdäck på cykeln men hon ska väl kanske vara glad för att hon inte blev av med hela cykeln.

Nu tänker jag sova lite och kolla på greys.

17.08

Jag märkte att jag nyss skrev ett helt inlägg och glömde att spara det.
Ibland är man på topp alltså.


Nu är jag äckligt mätt. Har ätit kladdkaka och massor mat eftersom Anna va här.



Ikväll blir det kanske utgång med Sandra. Men det ska bli lugnt känner att jag inte orkar med en seg morgondag. Men jag tycker ändå att jag förtjänar att göra någonting kul eftersom jag har gjort engelskan och håller på med PA:t, det är bara lite matte som fattas. Fast det kan jag ju faktiskt göra imorgon.

Lördag

Jag är väldigt sugen på att gå på bio. Jag vill se new moon. Men den är väldigt fullbokad.
Så jag får väl sätta mig och läsa om projekt ledning istället. Som de va planerat från början.

Snart kommer Anna hit också. Hon ska titta på julstjärnor och sånna grejer. Jag tänkte att hon kunde få hjälpa mig med engelskan också.


Men nu blir de projektlednings bok.

Hur ska man älska nån som har älskat nån förut?

Jag gillar att tänka lite för mycket ibland.
Men alla tankar hamnar inte här utan de hamnar i en personlig dagbok.
För vissa saker ska man inte säga till alla.
Speciellt inte till vissa.
Även fast jag helst av allt skulle vilja prata om allt.

Fredag

Jag känner mig lite pepp.
Lite pepp på att göra nåt. Inte just nu men kanske imorgon.
Annars känner jag att jag kanske vet lite mer vad jag vill med mitt liv.
Säker är jag ju inte men jag är nyfiken på att kolla upp möjligheter.

20.58

Det är många filmer som går på bio just nu som jag vill se. Men tyvärr Sofie så är inte paranormal activity en av dem.
Så kanske blir att se någon till helgen? Vem vet


Nu vill jag sova men de känns knäppt att lägga sig när klockan knappt är nio. Men jag har ju faktiskt ont i huvudet och skulle behöva sömn. Så jag tror att jag väljer sängen nu.

Imorgon är det bara två lektioner. Efter lunch ska vi improvisera lite och sen ska jag nog hyra en film och sitta hemma. Eller så kommer jag bli extremt pepp och vilja göra nåt istället. Men nej. Jag ska ta det lugnt i helgen.

20.05

Jag kände att jag hade massor som jag skulle göra idag. Men nu när jag sitter här och har tid så kan jag inte komma på nåt som jag vill och kan göra nu. Lite smått frustrerande.
Jag har läst massor om projektledning så nu är jag trött på de och vill inte se de där böckerna mer men jag antar att jag måste de eftersom jag inte har kommit någon vart.

Torsdag

Imorgon är det helg. Igen. Den här veckan har jag inte längtat efter helg lika mycket.
Eller okej jo fast på ett annat sätt. Efter frallan ville jag ha helg. Jag trodde att jag skulle avlida av trötthet.
Jag tänker nog inte göra så mycket den här helgen. Mest vara hemma och ta det lugnt.

Onsdag

Nu är jag äntligen hemma. Känner att jag inte har varit så mycket hemma på senaste tiden.
Jag har vart på Saga fyra dagar i rad nu. Men det känns bra.
Lite utmattande kanske.
Jag va grymt trött idag. Jag blev så otroligt glad och lättad när Anders sa att vi inte behövde ha mattelektion i 90 minuter så att det kom tårar.
Jag antar att tårarna var tvugna att komma. Det kom ju inga igår så då kom dem idag. Det är så det blir när jag släpper stress.

Melissa Horn var grymt bra. Himla söt och duktig och jag gillade hela konserten i sig. Det enda minuset jag kan ge är att ljuset var väldigt irriterande.
Hon är en sådan som berör.


En Vinterfralla va igår. Det gick bra. Antar jag. Jag kan nog inte komma på nåt som gick särskilt dåligt i alla fall. Men jag måste nog ändå säga att det inte var samma sak. En Fralla kommer alltid att vara En Fralla och de är nog inget som kan slå de.

Söndag

Nu är jag hemma efter en helg hos min far utan internet. Men det har faktiskt varit väldigt skönt. Hela gårdagen gick åt till att sova och kolla på greys och twilight. Det var välbehövligt efter en utekväll med Anki.
Idag har jag dansat hela dagen och sen gått till Saga och lagt ut dansmattan. Så står det smör i min kyl som inte får stå kvar där imorgon. Jag MÅSTE komma ihåg de. Annars blir de lite jobbigt när vi ska fixa frallorna imorgon.
Imorgon kommer våra vackra stockholms-pojkar hit också. Det tycker vi om.

19.57

Jag känner mig nästan lite sysslolös.
Det borde jag egentligen inte göra. Fast samtidigt så är det himla skönt.

Imorgon är det fredag. Ettorna ska ha temaredovisning. De är säkert väldigt nervösa nu. Undra om de vet vad de håller på med. Det visste nog inte vi när vi gick i ettan i alla fall...

Torsdag

Slapp dag. Det gillar vi.
Internationellarna hade dock invarderat vårat klassrum och gjort om de till något helt annat. Tyg och grejer överallt. Det gillar vi inte.
Så vi fick gå över till andra sidan och ha vår föreläsning där. Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om den. Hade lite svårt för personerna som föreläste och jag är sjukt trött på ämnet alkohol. Så egentligen så tyckte jag nog inte om de.


Nu har jag fått resten av greys och desutom twilight. Så det är nog det jag ska ägna min helg till.

21.12

Jag är pepp på allt som har med våren att göra. Student, bal, klassresa och varmare väder.
Även fast vintern, julen och nyåret inte är avklarat än så känner jag inte någon stor ångest över det som jag kanske brukar göra. Vintern kommer snart vara över och då kommer våren !

The quiet word

In an effort to get people to look
into each other's eyes more,
the government has decided to allow
each person exactly one hundred
and sixty-seven words, per day.
When the phone rings, I put it
to my ear without saying hello.
In the restaurant I point
at chicken noodle soup. I am
adjusting well to the new way.
Late at night, I call my long
distance lover and proudly say
I only used fifty-nine today.
I saved the rest for you.
When she doesn't respond, I know
she's used up all her words
so I slowly whisper I love you,
thirty-two and a third times.

After that, we just sit on the line
and listen to each other breathe

Läste den här dikten på Malinas blogg

Onsdag

Inatt drömde jag massor. Sånna där drömmar som man inte vet om de är på riktigt eller inte.


Nu är jag mätt.
Annars känner jag inte så mycket.
Om jag inte känner efter...
Men nej.
Jag tycker inte att livet är hopplöst längre och jag ser fram emot frallan.
Jag tror att de kommer bli en fin föreställning med massor folk.
Glädje ska det också vara.
Så det så.

18.33

Jag märker att jag har blivit väldigt bortskämd med att alltid ha en bil hemma.
Nu har jag hittat ett stort usb minne tack vare att jag städade så nu vill jag ha greys av Emma. Vill åka och hämta de nu. Men jag har ingen bil. Så jag får väl vänta tills imorgon. Ikväll är det ju i alla fall desperate housewifes och ugly betty.

Tisdag

Jag har bakat muffins. De ligger just nu i mitt kök och ser goda ut.


Idag valde jag att stanna hemma. Dels för att jag har ont i halsen och dels för att jag inte hade någon lust alls att gå till skolan idag. Jag kände inte för att säga till Helen att jag inte hade gjort PP uppgiften tills idag även fast vi har haft jättelång tid på oss. Så jag stannade hemma.
Det var ett bra val. Jag har städat mitt rum som jag nog inte har gjort sens i somras. Det behövdes.
Jag fick också tid att tänka på massor saker. Det behövdes nog också.


Men jag är fortfarande positiv

22.04

Nu blev jag helt plötsligt väldigt glad.
Den här dagen har gått från att ha ont i magen till att det värmer i bröstet.
Tack för fina ord de kom precis när jag behövde det som mest.

En Vinterfralla


Jag har slutat säga nej nu ska jag göra det jag kan

Jag gillar den här känslan av att må bra. Känns som att den inte kommer allt för ofta nu för tiden.
Men nu ska jag njuta av den och låta den vara kvar länge.
Jag ska verkligen försöka att vara positiv.
Jag märker att det är ganska illa när jag skrattar åt när någon annan får otur i livet. Jag är en hemsk människa.

Vem vare som kasta?

Nu mår jag lite bättre.


Idag fyller Sofie 18 år. Vi sjöng för henne på naturkunskapen. Det var fint. Vi har det inspelat också.

Imorgon fyller farmor år. Så henne får jag sjunga för imorgon.
Om jag nu ska till henne imorgon. Det vet jag inte än.



Jag vill helst av allt bara lyssna på bra musik och inte tänka på någonting alls.

Måndag

Usch jag tror att jag hatar måndagar. I alla fall den här måndagen.

Låt mig vara på dåligt humör. Det går väl förhoppningsvis över. Sluta analysera mig !

Söndag

Nu vill jag egentligen skriva massor saker här. Men jag tror att jag väljer att inte göra det. Jag har egentligen massor känslor som bara vill ut. Men jag vet att folk bara skulle tolka det jag skrev. De skulle ta åt sig även fast de inte borde. Och jag är jävligt trött på det!

Klump

Varför får jag den här konstiga känslan i magen på grund av några ord?
Det ska väl inte spela någon roll?
Jag får panik. Vad ska jag göra?

Jag tror att jag går och lägger mig. Flyr från det.

Ibland får jag mig själv att må illa

Jag ska lära mig att ta tag i saker. Det blir ju bara värre om man ser negativt på allt.
Jag ska börja med en positiv livssyn. Omedelbart.
Okej nej. Det är omöjligt. Jag är inte en sån.

Allt handlar om inställning

Torsdag

Jag är så hungrig att jag tror att jag avlider. Och det hjälper inte att det luktar jättemycket god mat. Men det ska tydligen ta typ tio minuter till. Hemskt.

Idag har jag skrattat så mycket att jag blev helt matt. Emma och jag hade sjukt roligt efter naturkunskapen. Vi målade värsta grejerna på tavlan. Okej det går inte att förklara. Bara Emma och jag vet hur roligt det kan vara med en mördarälg med en sork på huvudet.

Imorgon är det äntligen fredag. Oerhört efterlängtad.
Och imorgon fyller en speciell tjej 18 år. SANDRA !

Max

Jag har kommit fram till att jag gillar Max.
Dels namnet Max för det går att ha så himla roligt med det. Sen har vi fina minnen med någon som skriker MAAAX i ren panik.
Sen finns det en fin hamburgerkedja som heter Max och de skapar otroligt roliga reklamer. Har också goda hamburgare men det är ju bara en bonus.

Kärlek till Max. Maxad kärlek.

21.23

Nu mår jag bra. Jag har fått cashewnötter och känner mig inte lika stressad längre. Jag är nästan klar med en uppgift som ska in på fredag och jag börjar att få lite mer grepp om frallan.
Imorgon ska jag på stan och leta efter nåt fint.

Onsdag

Äntligen är också onsdagen avklarad. Jag betar sakta men säkert av en dag i taget.
Nu är temat klart. Känns som att jag inte var särskilt förbredd alls men nu är det gjort och jag kan lägga det bakom mig. Nu ska vi bara välja ämne som vi ska få två koreografier till. Det ska  bli kul.

Imorgon är det sovmorgon. Lång sovmorgon.
Börjar inte förens kvart över ett. Fast jag ska ha möte med magdalena vid halv tolv så jag får vara där tidigare ändå.


Nu när skolan äntligen börjar klarna upp så är det istället frallan som ligger och trycker. Känns väl egentligen som att det kommer ordna sig det är bara det att det börjar närma sig nu. Aningens panik över allting men det löser sig ju. Det gör det alltid.

Tisdag

Jag klarade mig igenom den här dagen också. Fast jag fick inte redovisa så nu måste jag gå och släpa på den uppgiften i två veckor till. Det känns ju lite lagom kul.

Ska på dansföreställning om ca två timmar. Himla dum tid faktiskt.


Förlåt för att jag är negativ


22.23

Jag känner att jag inte vill säga någonting om mitt läge just nu. Det skulle bara låta så tråkigt.
Så jag säger god natt och hoppas på en bättre dag imorgon.

Måndag

Äntligen är den här dagen snart slut. Jag har haft ont i huvudet hela dagen och vart lite allmänt sur för att jag var tvungen att gå upp en timme tidigare än vanligt för att ta mig till linköpings praktiska gymnasie. Men jag är ändå lite tacksam över att jag gjorde det. Lektionen gick väldigt bra och Jocke var nöjd.

Jag är ändå inte ett dugg pepp på skolan.
Men om jag överlever tisdagen och onsdagen så blir det nog bra sen. Torsdagen har vi kompledigt på och på fredagen så har tvåorna sin temaredovisning och sen ska jag till Sandra för att hon fyller 18!
Men bajs på tisdag och onsdag. Speciellt onsdag.

Jag vill inte, jag vill inte !

Jag vill inte att den här ledigheten ska ta slut. Jag vill inte att skolan ska börja.
Men helst av allt så vill jag inte känna ångest inför det.

Söndag

Jag gillar att sova. Jag har sovit nästan hela dagen. Man får lite så där härligt ont i huvudet då. Jag kommer inte kunna sova inatt heller.

Gårkvällen blev väldigt trevlig. Åkte till fu och träffade Sofie och Anki. Vi gick till butterfly och åt jäättegod fläskfile. Sen gick vi tillbaka till fu. Vi gjorde klart öppningsnumret helt och hållet nu. Det är ju skitbra. Tack Sofie !
Sen åkte 17 åringen hem och vi andra gick till La Scala. Sen blev det stammis stället Plaza och sen gick vi hem till mid fader och sov. Vi gjorde lite roliga filmer också. Man ser inte ett skit men man hör i alla fall. Vi är ju lite roliga ibland.