Nyårsafton

Kanske dags att lista ut vad man ska ha på sig ikväll?
Jag har inget kul. Så vi får väl se hur jag löser det här.

Idag har jag redan hunnit med att träna. Det var dock inget kul. Det var ett dans pass och när jag kom dit så fick jag reda på att det var afrodans. Jag gillar inte afro.
Så det blev ingen bra start på dagen. Jag funderade starkt på att gå på passet direkt efter också bara för att avsluta lite bättre men jag skulle nog inte orka det. Så jag åkte hem.
Och nu är det väl dags att fixa sig lite och ja som sagt komma på vad jag ska ha på mig. Sen har jag fått order att äta upp allt i kylskåpet. Vet inte om jag kommer klara det riktigt men ostkakan kanske kan slinka ner.

Nej men gott nytt år på er förresten!

Torsdag

Nu är jag nybadad. Inte ofta jag badar. Jag tycker ju egentligen inte ens om att bada.
Men nu har jag badat med badsalt och allt. Så nu luktar jag väl rosor eller nåt...

Idag vaknade jag av ett sms från Servum. Servum är städföretaget som jag jobbade lite för förra veckan eller nåt. De ville att jag skulle komma in och skriva på lite papper. Så jag gjorde det. Det var bara att ta på sig kläder och gå ut genom dörren. Men det gick fort. Känns dock onödigt att gå upp så tidigt... Klockan var ioförsig typ bara nio. Men ändå...

Aja sen har jag i alla fall mest tittat på brothers & sisters igen. Jag har redan tagit mig igenom halva boxen. Inte bra. Då är den ju snart slut.

2010

Mitt 2010 i bilder

Anki börjar ju alltid året med att fylla år så vi gjorde en överraskningsfest till henne.
Wild and crazy parties !

Men vi gick ju faktiskt även i skolan den första tiden år 2010. Men det var ju inte alltid tråkigt det heller...

Infinitus! 


Så blev det en liten förändring också

CYPERN !

Världens bästa klass tog studenten

Jag fick för mig att det var bartender jag skulle bli

Sen fick jag för mig att det var Norge som jag skulle jobba i

Sen blev det en sommar med Anki :)

Sandra lämnade oss för barn på Irland

Anna började plugga

Spanien i 6 veckor!

Julafton

...och juldagen


Så det är väl lite urplock om vad som har hänt 2010. Blir spännande att se hur året avslutas.

16.41

Okej greys anatomy säsong 6 finns på dvd! Den kostar 499 kr och det är väl egentligen inte så mycket? Eller?
Jag fick ju faktiskt 1000 kr i julklapp som jag måste spendera på något roligt. Och vad kan vara roligare än greys anatomy?
Ska jag beställa?
Aah ! Mamma får bestämma.

Onsdag

Idag har jag spenderat hela dagen i soffan framför min nya Brothers & sisters box.
Jag kommer förmodligen att fortsätta att titta på det alldeles strax. För idag har jag inga planer på att göra något vettigt.
Det har jag säkert inte imorgon heller. Men det tråkiga är ju att de där avsnitten tar slut så fort när man ägnar en hel dag åt dem.
Men snart borde ju greys anatomy komma ut också...

Det ska jag kolla upp nu.

Tisdag

Nu är det bara ett par dagar kvar på det här året. Och egentligen är det ju helt sjukt mycket jag har gjort det här året. Många liksom avgörande saker. Eller avgörande... men stora saker liksom.
Men kanske kan sätta ihop nåt fint årsinlägg någon dag. Känner inte för det just nu.

Idag kom jag iväg till Ikano. Men det var ingen bra rea. Jag är jättebesviken. Så det enda jag köpte var ett par strumbyxor för 25 kr. Mamma köpte massor. Jag vill också köpa massor.
Sen åkte vi till mormor för att fira födelsedagar. Så nu är väl ändå alla paketutdelningar avklarade. Vi har delat ut paket varje dag i snart en vecka. Men det är väl egentligen bara trevligt.

Men nu har jag nog inga fler planer för den här veckan. Eller på nyår så ska det väl allt bli lite trevliga planer men annars har jag inga planer alls. Så vi får väl se vad jag bestämmer mig för att göra.

Måndag

Sista julaftonen för iår är nu avklarad. Jag har bara fått jättebra julklappar som jag är nöjd med så nu blir det nog inget bytande eller lämna tillbakandes. Skönt det. Men imorgon är det ju dags att gå på mellandagsrean. Det är ju ett måste. Eftersom jag dessutom fick pengar av pappa som jag måste spendera så är ju det perfekt. Så får väl hoppas att jag hittar något roligt.

Annars så blir det att träffa småkusinerna imorgon igen. Det ska ju firas födelsedagar också. Men då ska vi försöka att inte stanna så länge. Det blir så tröttsamt. Idag var vi helt slutkörda när dem åkte hem. Blev ju värsta stohejet i slutet. Men så är det väl när det handlar om småbarn.

Men nu ska jag nog sova om jag ska orka med rean imorgon. Fast jag sov i över tolv timmar i natt. För går va jag sjukt trött. Jag kunde inte ens vara vaken när vi var hos farmor och firade jul. Jag vet inte ens om jag sov något i förrgår eller vad fasen det blir för dag. Men nu borde jag ju ha sovit ikapp lite.
Okej, hur gammal är man när man pratar om sina sovvanor...? Jag tror jag slutar nu.
God natt !

Söndag

Gårkvällen blev grymt rolig. Annars tycker jag att juldagen kan vara lite överskattad. Men det här ble en riktigt bra juldag. Jimmie, Alex och Anki kom hem till mig och sen slutade med att Alex somnar så vi lägger honom i min säng och resten utav oss åker till stan. Men det blev i alla fall en sjukt rolig kväll och det tyckte även mannen som sov genom slutet.



Nej men idag är det dags för att fira jul hos farmor. Men först ska jag ner på stan och träffa Malina, Evelina och Sandra. Ska bli kul att höra hur Sandra har haft det den senaste tiden.

Men nu ska jag käka lite innan tror jag. Om jag kan hitta nåt gott i kylen vill säga...

Juldagen

Nu är den "riktiga" julaftonen avklarad också. Fast min "riktiga" julafton är äl på måndag. Det är då Linnéa kommer med alla barn, och julen är väl ändå barnens högtid. Så ingen jul utan barn.

Men igår så var jag först hos morfar. Då fick jag till och med se en tomte. Kanske inte den finaste tomten jag sett men det var en tomte. Sen tog vi med oss mormor hem och kollade på kalle anka och åt julmat och allt sånt där som ska vara på julen. Så fick jag fina julklappar också. Så nu har jag fått mina julklappar så jag kommer väl mest få titta på när alla andra får julklappar på måndag.

Igår firade vi också jul. Kommer inte ihåg om jag har skrivit det tidigare. Vi spelade i alla fall julklappsleken. Jag fick inte det jag helst av allt ville ha men jag fick en äppledelare och glöggmuggar. Kan ju vara bra att ha...
Men jag fick ju det vi slogs om förra året så det är väl kanske inte mer än rättvist.


Men idag ska vi iväg till mormor alldeles strax. Vi ska äta. Inte julmat hoppas jag. Men nått blir det!
Sen ikväll ska jag få träffa Jimmie, Alex och Anki!

Onsdag

Nu är jag näästan klar med alla julklappar. Bara några kvar och dem fixar jag imorgon.
Så nu känner jag mig redo för julen. Bring it on!


Idag har jag jobbat för första gången på länge. Det var inget vidare roligt. Ganska tråkigt faktiskt. Jag kände inte ens att jag kunde må bra över att jag har tjänat pengar. Men men. Det blir inget jobb imorgon heller. Hon hade tydligen inte bokat in mig men hon sa att de behövde folk i Norrköping. Men jag känner inte för att åka till Norrköping i snöovädret för att jobba i fyra timmar. Så jag sa nej tack.
Men förhoppningsvis får jag väl mer jobb i Linköping framöver.


Idag har vi också julhandlat på Maxi. Så nu är kylen proppfylld med massor saker. Det är väl så det ska vara på jul.

Imorgon är det den första julaftonen för i år.

Tisdag

Imorgon är det onsdag. Dan före dan före dopparedan. Eller?
Imorgon ska jag jobba för första gången på riktigt länge. Det känns inget vidare. Eller det ska väl iofs bli ganska skönt att göra något vettigt och tjäna pengar men det känns inget vidare att gå upp så fruktansvärt tidigt. Men måste man så måste man. Sova får man väl göra någon annan dag.
Så nu tror jag nog att jag ska gå och lägga mig.
God natt.

Tisdag

Idag ska jag nog på stan. Ska köpa julklappar. Eller det är ju egentligen inte jag som ska köpa julklapparna utan jag köper åt pappa och jag ska titta åt mamma. Själv så ska jag köpa julklappar med Anna imorgon. Man kan ju undra om jag kommer att orka det eftersom jag ska gå upp äckligt tidigt imorgon. Ska vara på Servums kontor på garnisonen 7.45. Usch ! Men pengar är pengar och dem behövs. Så det är väl bara att pallra sig upp.

Måndag

Arbetsintervjun gick bra. Förmodligen kommer jag redan få jobba på onsdag och torsdag. Så det är ju bra. Pengar!
Så nu är klockan snart halv 11 och jag har inget att göra. Vad ska jag göra hela dagen?
Skulle kunna åka till stan och ta ut pengar från mina fonder. För jag har för mig att jag bestämde att jag skulle försöka göra det innan nyår. Men jag vill ju liksom inte riktigt göra det så då drar jag ut på det istället. Kanske inte det smartaste.

19.09

Fick mejl om att jag har fått jobbgarantin från Service & co. Så himla skönt att veta att man klarade kursen och att man dessutom kommer att få hjälp att få jobb nu. Så hoppas verkligen att jag kan få ett jobb snart så jag slipper oroa mig!
Imorgon ska jag dessutom på jobbintervju hos ett städföretag så förhoppningsvis kan jag tjäna lite pengar tills jag åker ut i den vida världen igen.

Nej nu ska jag baka julgodis tror jag

Fjärde advent

Om fem dagar är det dags för julafton. Fast min första julafton kommer att ske redan om fyra dagar.

Idag har jag satt upp julgranen men förövrigt mest sovigt och kollat på film.

Igår var Anki här och vi skulle baka. Själva proceduren gick väl kanske inte helt strålande men resultatet blev skitbra!

Innan Anki kom så försökte mamma och jag att sätta ihop ett pepparkakshus. Det gick ju inte heller så bra. Speciellt inte när man slår sönder det i småbitar. Men det blev ju ett pepparkakshus tillslut. Det gällde bara att vara lite fyndig! Nu har jag också införskaffat mig lite fler julklappar. Känns bra.


16.31

Jag kom på mig själv med att sitta här uppe vid datorn med tvn påslagen där nere. Vem kollar på den? Ingen! Så jag gick nyss och stängde av den. Men då kommer Lasse hem och gör precis samma sak. Han sätter på tvn och sätter sig vid datorn en trappa upp. Vem kollar på den? INGEN!
Herregud. Det är ju så att man kan tro att vi är släkt.

Men nu stängde han faktiskt av. Det är väl för att han ska åka kanske. Duktigt att han stänger av tvn då.
Han ska åka och handla julklappar. Jag borde också handla julklappar. Men eftersom jag inte vet vad jag ska köpa till folk så kommer det ju bara sluta med att jag köper saker till mig själv istället. Och det går inte för sig. Nästan lite synd att jag lyckades klura ut koden till mitt nordea kort. Annars skulle jag ju vara utan pengar så jag inte skulle kunna köpa nåt.

Fredag

Idag är det exakt en vecka kvar till julafton.
Jag köpte de första julklapparna idag. Känner att jag ligger lite efter. Men det ska nog gå ihop sig. Problemet är ju bara att jag inte har en aning om vad jag ska ge till alla. Men jag har ju tid att gå på stan egentligen. Det är bara det att jag liksom inte vill gå ut utanför dörren i det här snövädret. Så då blir det liksom inte av.
Men imorgon är det lördag och då kommer det ju vara massor människor på stan så då är det ju ingen idé. Men då ska jag julbaka med Anki istället ! Så idag har jag köpt pepparkaksdeg och annat som kan vara bra att ha.

Idag har jag faktiskt sökt lite jobb också. Råkade dock skicka "fel" när jag skulle bifoga det personliga brevet så råkade jag bifoga det personliga brevet som är på engelska istället. Oops. Men det kanske bara visar att jag kan engelska...eller att jag inte kan engelska.

Jag har dessutom lyckats få en jobbintervju på en städfirma här i stan. Jag vill ju egentligen inte städa men jag måste ju ha pengar. Så jag ska dit på måndag så får vi se vad dem har att säga. Borde ringa till norstat också... har fortfarande inte gjort det. Mitt hjärta vill liksom inte.
Men jag kan ju vara ledig ett tag till... så får vi se vad som händer sen... eller?

Onsdag

Är det dags för den gamla vardagen att kliva in i nutiden igen?
Jag vet inte om jag vill det.


Idag har jag tvättat lite till och mest tagit det lugnt hemma. Sen åkte jag in till stan och träffade Anki! Det var kul att träffa den flickan igen och allt kändes som vanligt. Vi kanske har missat lite i varandras liv men det gör kanske inte så mycket. Det känns bra ändå. Vi kommer väl för alltid vara systrar?
Vi kollade på Hip hop jamet som ägde rum på Pitch black. Det var kul att se dans igen och träffa lite folk som man inte har träffat på vääldigt länge. Så det var mycket trevligt.
Och jag saknade inte dansen så mycket som jag trodde att jag skulle göra. Visst saknar jag rushen och energin man får precis när man går upp på scenen men jag saknar inte själva dansen så där enormt mycket. Jag känner mig klar med den delen av mitt liv.
Jag vill så mycket annat.


Tycker fortfarande att det känns konstigt att vara hemma. Jag letar liksom efter välbekanta ansikten hela tiden och jag kommer på mig själv med att leta efter dem ansiktena som jag hade runt omkring mig i Spanien.
Så mina världar har inte riktigt smält samman ordentligt än. Jag känner mig som lite av en ny människa som nu helt plötsligt är tillbaka i sin gamla vardag. Kommer jag gå tillbaka till att vara den jag var förr?
För så mycket har jag kanske inte förändras men just nu känner jag att mycket av min inställning och livet i allmänhet hade förändrats när jag var där. Frågan är om jag kommer att gå tillbaka till mitt gamla liv eller om jag kommer skaffa ett nytt.

Tisdag

Känns fortfarande helt overkligt att vara hemma. Jag kommer förmodligen tycka det ett par dagar. Men jag ska försöka att inte tjata om det.

Idag har jag mest tvättat och slappat, försöka fatta vad som har hänt mig. Men nu ska jag nog snart iväg och kolla på mammas julkonsert eller nåt. Men hur mycket kläder måste man ha på sig här i Sverige? Är det dubbla byxor som gäller eller?

Hemma

Imorse vaknade jag i min egna säng. Vant på något sätt men ändå så ovant.
Har varit borta i 6 veckor nu och kommer hem till ett vinterland som inte innehåller alla de nya vännerna som jag hade runt omkring mig varje dag där nere. Konstigt att man längtar tillbaks så mycket nu, när man längtade där ifrån så mycket när man var där. Men det är först nu när jag sitter här hemma i soffan som jag förstår att vissa av dem där nere kommer jag aldrig träffa igen. Det är en lustig känsla som är väldigt svår att ta in. Sen är det ju såklart så att man saknar vissa mer än andra. Och dem som jag saknar mer kommer jag väl förhoppningsvis träffa igen. Men det är ju lite svårt när man inte riktigt vet vart alla tar vägen heller. Vi kommer ju liksom inte  bara att spridas ut över hela Sverige utan vi kommer ju faktiskt spridas ut över hela världen.


Igår på bussen hem fick vi reda på hur det hade gått med jobbintervjuerna. Antingen fick man ett nej, ja eller att man är välkommen till en andra intervju. Jag fick de senaste svaret. Jag ska till en andra intervju. Det var ett ganska jobbigt svar tycker jag. Jobbigt att liksom inte veta. Men jag får väl kanske vara glad över att jag fortfarande har en chans. Men det är väl bara att börja söka en massa andra bolag också. Då är väl chanserna bara ännu större att jag får något jobb i solen.

Nej, just nu känner jag mig allmänt förvirrad och vet inte riktigt vad jag ska göra. Julen känns också väldigt främmande för att inte prata om snön. Jag känner mig helt inkastad i en helt annan värld. Visst att jag visste om att det skulle vara snö när jag landade men ändå var jag liksom inte mentalt förbered på att det skulle vara så annorlunda. Normalt sett så brukar man ju liksom vara med om att det blir kallare och kallare för att sen se när snön faller. Men jag blir bara inkastad i en kall, snöig värld från att ha varit i en värld med sol och palmer.
Så jag känner mig lite splittrad just nu.

Lördag

Nu är precis den sista examen avklarad. Igår kväll vid klockan nio satt vi och skrev det sista skriftliga och idag har vi haft vår utflyktsexamen. Det kändes som att båda två gick lite så där halvt bra men jag fick i alla fall en 4 på det skriftliga så det är ju bra det. Det var tydligen det provet som vi alla fick sämst på. Det var det sämsta snittet. Här är det betygsystem från 1-6 där 6 är det bästa och gränsen vid godkänt går vid 4. Så jag blev ju godkänd i alla fall. Och det var jag faktiskt inte säker på att jag skulle bli när jag gick där ifrån. Det kändes inget bra alls. Det var nästan ingen som kände att det hade gått bra.
Utflyktsexamen gick inte så där strålande bra heller. Glömde lite smågrejer när vi satt på bussen och det kändes inte riktigt som jag hade tillräckligt mycket energi och "semesterkänsla". Och den andra delen av utflykten var en rundtur till fots. Den gick nog lite bättre men den skulle nog ha gått ännu bättre om instruktörerna inte skulle jävlas så mycket med oss. Dem spelade nämligen jobbiga turister som frågade väldigt mycket, gick vilse och var allmänt jobbiga. Men vi får väl se hur dem valde att bedöma oss. Betygen kommer nog upp ikväll hoppas jag.

Ikväll så har vi bara en "lektion". Vet inte om vi ens ska kalla det för lektion för jag tror mest att det kommer vara underhållning. Det står "guide upplevelser" på schemat så jag antar att instruktörerna kommer att berätta lite historier som dem har vart med om. Men man vet aldrig vad som händer.
Efter det så kommer det förmodligen bli party. Man måste ju fira att man är klar med allt liksom. Men hur surt är det inte att de har lagt en lektion klockan 8.00 imorgon då? Då står det g-fit på schemat och de betyder att det kommer vara någon form av träning. Jag har hört att många satsar på att vara kvar på Texas och gå direkt till g-fit sen. Låter som en bra plan tycker jag.

Imorgon har vi ingenting. Bara diplomutdelning och förmodligen lite planering och fixning från min grupp. Min grupp har nämligen ansvar för sista kvällsarrangemanget. Men det känns inget vidare. Det känns inte som att vi har koll på nåt och inget är fixat heller. Men jag vet inte. Vi hinner väl förhoppningsvis imorgon. Men jag känner att jag inte bryr mig så mycket för att betygen är redan satta ändå. Så det spelar ingen roll!

14.22

Nu är sälj & service uppgiften redovisad och klar. Så nu kan vi kryssa av den också. Så nu är jag ledig fram till klockan nio eller nåt då vi ska ha vårt sista skriftliga prov. Men det ska nog gå bra det också.

Jobbintervjun gick bra tror jag. Ska få besked på måndag. Så det är riktigt spännande. Hoppas verkligen att jag kommer få ett positivt besked. Ändå väldigt skönt att man får besked innan man åker hem. Man kan dock få beskedet att de vill att man ska komma på en andra intervju, men förhoppningsvis får jag väll ett ja så att jag kan åka iväg i mars.

Men nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag vill göra något kul. Men de flesta andra pluggar eller har prov så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Det är ju inte så kul att göra en massa saker själv.

Fredag

Egentligen skulle jag kunna haft sovmorgon till typ klockan 12. Men jag kände att jag behövde gå upp tidigare, dels för att jag ville få frukost och dels för att jag var tvungen att skicka in ännu ett personlighetstest till Nazar. Så nu är det gjort. Jag hade tänkt att göra det igår kväll men då var det alldeles för mycket folk som satt här nere som gjorde att internet gick alldeles för trögt. Men nu är det gjort i alla fall. Ska på jobbintervju hos dem om ett par timmar. Så jag hinner plugga lite innan dess. Kanske fräscha till mig lite också. Kan ju vara bra att se fräsch ut på en jobbintervju...

Igår var jag ju på samtal hos jobbkonsulenten. Men det var inget att vara nervös för. Det var ju bara Anette (en av instruktörerna) så hon undrade bara lite om hur jag tyckte att det hade gått och vad jag vill i framtiden osv. Så det gick bra. Hoppas att det går lika bra med Nazar idag då.

Idag ska vi även redovisa vår sälj och service uppgift. Det kommer nog inte gå så himla strålande men jag känner att jag inte bryr mig om det. Känner att jag inte bryr mig om betygen alls nu längre. Det är ju bara ett par dagar kvar nu och vi hade vår sista riktiga lektion igår. Så nu är det bara lite prov kvar och sen är det klart!

Torsdag

Idag har vi haft bolagspresentationer hela dagen. Eller i alla fall hela förmiddagen. Det var fyra bolag som presenterade sig och efteråt fick vi välja ett som vi kunde få gå på jobbintervju hos. Jag hade jättesvårt att välja. När Solresor började sin presentation så kände jag att det kändes rätt. Det var rätt för mig. Men i slutet så sa han sen att de helst tog in dem som var över 21 och hade körkort. Så det var ingen idé för mig att gå på deras intervju om jag ändå inte har så stor chans att få jobb där. Jäkla ålder som alltid ska förstöra för mig. Men jag valde Nazar istället. Så nu har jag nog lyckats att skicka in ansökan ordentligt. Gjorde tydligen fel i början men nu ska det nog vara rätt. Kan dock vara så att jag nu har två användarnamn på deras sida... Men men förhoppningsvis får jag väl en intervju här nere och om jag har tur kanske jag åker hem med ett kontrakt i handen. Det vore ju helt underbart.
Men än så länge har bara Nazar sommardestinationer så de har ju inget nu på vintern. Så i sånna fall får jag vara hemma ett par månader först och åka typ i mars eller nåt sen. Men det kan ju kanske vara skönt att vara hemma ett tag också. Eller? Komma tillbaka till Norstat igen...

Ikväll ska jag på samtal med våra jobbkonsulenter här nere. Det ska bli spännande. Jag vet inte vad jag ska förvänta mig. Jag vet inte vad jag ska säga eller göra. Men det löser sig nog. Det kan väl inte vara så svårt.

Annars har vi haft lite motivationslektioner idag också. "Tro på dig själv!". Och mitt i den så kommer instruktörerna inspringandes med armékläder och pistoler och skriker att vi ska lägga oss på golvet. Sen ska alla gå ut till poolen där "You´re in the army now" spelas. Men helt plötsligt slår det om och vi ska börja dansa till Service & Co låtarna. Efter det skulle vi tillbaka till lektionen igen. Allt detta för att ge oss lite energi. Så det är så vi har det här på skolan. Vi vet aldrig vad som kommer att hända. Dessutom händer det väldigt konstiga saker ibland. Men det är kul med lite spänning men det märks att det har gått lite för långt när vi drömmer mardrömmar om att vi har missat att läsa någon viktig information på anslagstavlan. Man vet aldrig om man kan ha missat någon information.

Men imorgon har vi ganska mycket fritid tror jag. Vi ska redovisa en sälj och service uppgift. Det var en för jäklig uppgift som vi gjorde med hjälp av en dansk bok som vi inte förstod mycket av. Men det är väl bara att göra det bästa utav det. Vi ska tydligen inte få något betyg på det så då spelar det väl ingen roll.

Men nu ska jag snart gå och äta och sen är det jobbsamtal!

Onsdag

Nu är det inte många dagar kvar här nere.

Igår lyckades jag faktiskt bli klar med båda utflykterna så nu behöver jag inte tänka så mycket mer på dem. Nu ska man bara lära sig dem också. Men det ska nog gå bra.

Just nu är vi lediga i en halvtimme till. Då ska vi ha guidegames. Tror att det innebär att vi ska spela lite teater. Jag som älskar teater... Men det ska ändå bli kul!

Nej men ja vet faktiskt inte vad jag ska berätta längre. Dagarna är oftast väldigt händelserika men när jag väl sätter mig här vid datorn så vet jag inte vad jag ska berätta.

Idag har vi skitbra väder. Riktigt varmt och behagligt. Men jag har hört att det tyvärr inte ska hålla i sig så länge så man får väl försöka njuta så länge det varar.

Tisdag

Känner att jag har lite koncentrationssvårigheter. Jag ORKAR inte plugga mer nu.
Men ikväll är vi lediga eftersom det är en utflykt till Camp nou ikväll där man kan kolla på fotbollsmatchen. Men jag är ju för snål för att åka på något sånt så jag har ju inte köpt någon biljett. Så nu måste jag sitta här på hotellet och plugga. Kanske är bra ioförsig att få tid till det men det är ju så jäkla tråkigt. Kunde jag inte bara ha köpt fotbollsresan för 50 euro? Snåla jävel...

Nej men ikväll ska jag satsa på att bli klar med den ena utflykten i alla fall. Förhoppningsvis kanske jag dessutom börjar med den andra. Men jag ska nog inte hoppas på för mycket. Som ni kanske märker så känner jag inte för att plugga så mycket längre. Det känns liksom som att betygen inte spelar någon roll i alla fall. Det som spelar roll är att framställa sig bra på jobbintervjuerna. Och det kan man klara utan att ha fått bra betyg på allt. Så jag ska försöka att satsa på att visa mer personlighet nu istället för att vara så himla korrekt hela tiden.
Usch nu har jag tröttnat på allt den här som har med plugg att göra. Nu vill jag ut och jobba!

Idag hade vi föreläsning om jobbsökning och sånna saker. Det gjorde mig ännu mer pepp på de kommande dagarna när vi ska få lyssna på bolagspresentationer och eventuellt gå på jobbintervju. Det är fyra stycken bolag som kommer ner hit för att hålla intervjuer och bolagspresentationer. Det är solresor, nazar och sen två stycken entertainer företag som jag inte kommer ihåg vad de hette. Just nu känner jag att jag är intresserad av alla dem bolagen. Problemet är ju att man bara får välja en att gå på intervju hos. Så vi får väl se om jag kan bestämma mig efter att de har presenterat mer vad de står för. Det gör dem på torsdag tror jag.

Idag har vi haft lekar nere på stranden igen. Den här gången var det dock roligare lekar och finare väder. Idag var det nog det finaste vädret vi har haft på länge. Vi gick liksom runt i linne och leggins bara. Inte trodde väl jag att man kunde göra det den sjunde december. Det är tufft.
Vi spelade i alla fall fotboll och volleyboll. Det var riktigt kul men det gick väl kanske inte så bra. Svårt att springa runt i sanden. Hela skorna var ju dränkta i sand sen.
Men kul var det!

Jag kollade nyss min mejl också och såg att min moster Linnéa hade skickat lite bilder till mig. Det var bilder på massor snö. Det kändes väldigt konstigt att se dem och tänka att det faktiskt är så ni har det där hemma just nu. Det känns helt overkligt för mig. Men snart är jag ju där själv. Kommer säkert få en lite mindre chock när jag landar och möts av en massa snö.

16.54

Jag kom på den smarta idéen att samla in info på internet först och spara i word dokument så kan jag ju plugga på rummet också nu. Så nu har jag nog samlat in tillräckligt så nu ska jag upp på rummet och sova, plugga och slappa.

Blir nog ingen pool eller något annat kul idag...

15.38

Jag är lite irriterad över att internet inte fungerar på rummet. För just nu skulle jag helst vilja sova lite samtidigt som jag kan plugga lite emellan. Men eftersom internet bara funkar här nere i rökbaren så måste jag ju springa upp och ner. Så jag vet inte hur jag ska göra nu. För jag skulle vilja sova lite. Men jag vet att jag behöver plugga. Så frågan är om jag ska gå upp och vila ett tag och sen gå ner igen för att försöka hitta lite bra info om något turistmål på Mallorca.

Klockan är snart fyra. Den här dagen har försvunnit ganska fort tycker jag. Fast jag gick ju ioförsig inte upp förens typ klockan halv ett. Men snart kommer väl folk tillbaka från sina utflykter och då är det kvällsmat och sen vet jag inte vad som händer. Mer plugg?
Jag börjar tröttna lite på plugget nu. Jag gillar ju inte att plugga. Ändå så har jag redan vart på två utbildningar efter att jag slutade gymnasiet. Jag som inte ens ville gå gymnasiet först.
Men sånna här intensivutbildningar går ganska bra. Tror inte att jag skulle orka gå någon längre utbildning än på ett tag. Men jag kommer säkert börja plugga någon mer gång ändå. Bara för att man måste liksom.

Måndag

Första lediga dagen på tre veckor. Det känns väldigt konstigt. De flesta är på utflykt så det är inte så många kvar här men det är faktiskt ganska skönt. En hel dag för sig själv kanske? Nej då, jag ska nog inte vara själv hela dagen. Men jag ska nog försöka plugga lite för jag känner att jag inte har kläm på den där utflykten som jag ska hålla i på lördag.

Igår blev det i alla fall utgång till Texas. Vi var ju tvugna att fira att ännu en exam var avklarad. Det hade dessutom gått väldigt bra för nästan alla. Så det var riktigt kul.
Blev en riktigt rolig kväll som slutade ganska sent. Det var dessutom många spanjorer ute den kvällen. Annars brukar det ju mest bara vara vi elever. Men då fick jag upptäcka hur lite spanska jag kan. Jag förstod INGENTING. Många har annars sagt att man vågar prata mycket mer när man har fått i sig en öl eller två men jag fick ju istället problemet att jag inte förstod ett ord. Så det var inte så lätt när många försökte prata med en även fast jag förklarade att jag inte kunde spanska och att jag inte förstod dem. Men det var riktigt kul ändå. Jag slussade över dem till Mathilde eller någon annan som kunde spanska så gick jag därifrån. Men det blev en riktigt rolig kväll och det var skön att få sova ut idag och inte behöva stiga upp klockan åtta.

Andra advent

Blev helt chockad idag när jag fick höra att det var andra advent. Jag hade ju alldeles nyss fattat att det var första advent. Tiden går snabbt nu. Snart är jag väl hemma och firar jul.
Men nu börjar jag faktiskt längta lite efter julen. Jag brukar aldrig längta efter julen. Men idag så fick jag ett plötsligt sug efter glögg. Vet inte riktigt vart det kom ifrån men jag blev i alla fall väldigt sugen på det. Men jag fick nöja mig med mina chokladkakor.

Nu har jag även avklarat första hjälpen provet. Började med att ha ett skriftligt prov på eftermiddagen och nu, alldeles nyss hade jag det praktiska som bestod av att springa in i ett rum som man inte visste vad det fanns i och välja en person att hjälpa på bästa sätt. Efter det skulle man göra HLR på en docka. Känns som att det gick ganska bra ändå. Tror att jag gjorde lite onödigt mycket men det är väl kanske bättre att hjälpa för mycket än för lite. Jag fick ett fall med en som hade en astma attack. Så jag löste det nog på bästa vis. Vet dock inte om jag hade behövt lägga henne i stabilt sidoläge...

Men nu kan jag kryssa av den delen också. Nu är det bara tre delprov kvar. Tror jag... Eller är det bara två..? Jag vet inte riktigt. Den tyngsta uppgiften som är kvar är utflyktsexamen. Men det ska jag nog klara av också. Har ju några dagar på mig att lära mig det.

Ikväll blir det nog Texas. Måste ju fira att man har klarat ännu ett prov. Och imorgon är jag dessutom ledig hela dagen. Det är nämligen utflyktsdag imorgon. Dem som vill ska åka på utflykt till Andorra eller Port Aventura. Jag är för snål för att åka på utflykter. Men det ska bli skönt att ha en hel dag ledig som jag kan göra vad jag vill på. Kanske bada i poolen för första gången och kanske gå på stan och ta det lugnt. Det ska i alla fall bli riktigt skönt även fast det kanske skulle vara kul att åka på utflykt också.

Lördag

Ja nu är klockan två och jag har inget att göra. Jag känner inte för att plugga, maten var äcklig och jag kunde inte sova ordentligt heller för att jag var för orolig för att jag skulle missa något. Men nu har jag vart och kollat på tavlan och jag vet att jag inte missar nåt. Men just för att instruktörerna har sagt flera gånger att bara man missar några sekunder av undervisningen i första hjälpen så får man inte göra den examen. Och är det någon examen som man missar så kan man inte bli godkänd i hela kursen. Så det är ju lite surt. Vissa har redan missat lektionen som var igår på grund av missförstånd men det spelar tydligen ingen roll utan de kan inte få något betyg i det nu. Löjligt.

Men nu kanske jag ska gå och hälsa på tomten som är här nu. Kan ju vara roligt...

Välkomstmöte

Så där, då var exam nr 3 avklarat. Jag är lite besviken för att det känns som att det gick bättre på praktiken. Men men, nu är det gjort i alla fall. Betygen kommer upp sent ikväll.

Nu är det snart dags för första hjälpen igen. Vi ska själva redovisa lite nu. Det är inte mycket vi ska säga så jag tror att jag har koll på mina ord. Jag ska prata om benbrott. Usch. Det enda jag kan tänka på då är när Becca fick sin tå ur led eller vad det var som hände på den där danslektionen för länge sen... Tån satt i alla fall inte som den skulle. Här i boken står det att man ska täcka över om benet står ut. Usch!


23.05

Nu är jag trött och hungrig.
Avslutade precis mötet med välkomstmöte-gruppen och vi bestämde att vi skulle ses klockan 8 imorgon för att hinna köra igenom en gång innan det var dags. Så det blir ingen sovmorgon imorgon heller. Det blir det ju ioförsig aldrig. Men sen kommer jag få vara ledig några timmar under dagen så det ska bli skönt.

Men nu är det nog dags att sova. Ska bara ladda upp några fler bilder på facebook. Men när de här har blivit uppladdade så får det räcka. Får ta resten imorgon.

Fredag

Det är redan fredag och det är helt sjukt hur fort tiden går här nere. Det blir nog lätt så för att man har så många delmål att fokusera på och då när man är klar med det ena så märker man att dagarna bara har sprungit iväg när man inte har hunnit med någonting förutom att fokusera på just det delmålet.

Och imorgon är det välkomstmöte examen som gäller. Hoppas verkligen att det går lika bra som praktiken gjorde för då kommer vi nog få bra betyg hela bunten. Men man vet aldrig vad nerver kan göra med en.
Jag ska i alla fall träffa de andra som jag ska ha välkomstmötet med imorgon om typ en halv timme. Vi svenskar är lediga med danskarna har en sista lektion just nu så vi måste vänta på dem. Vår sista lektion hade vi med en dansk kvinna som tydligen är väldigt känd i Danmark. Jag kommer inte ihåg vad hon hette men hon är skådespelare och har även skrivit någon bok. Hon var i alla fall väldigt rolig att lyssna på. Hon var extremt energisk och pratade väldigt fort. Men hon hade intressanta historier och hade även en bra poäng i dem som vi kunde koppla till guide livet utan att det blev tråkigt.

Annars så har vi hållt på med första hjälpen idag. Det är det prov på på söndag. Men det är väl förhoppningsvis inte så svårt att lära sig. Det var också en kille som var riktigt bra på att föreläsa. Vi ska fortsätta med första hjälpen imorgon.

Nu känns det även som att stämningen har blivit lite bättre. I alla fall hos de flesta. Vissa längtar dock hem väldigt mycket. Det kan inte vara så kul. Vissa börjar också bli väldigt trötta nu. Men jag är faktiskt tvärtom. Jag tyckte att det var jobbigast i början. Det är nu jag börjar få energi och känna att jag trivs på riktigt.


Just det, jag kanske ska berätta lite om gårdagen. Igår dansade vi ju med Tobias Karlsson. Det var extremt roligt. Alla i gruppen släppte loss och verkligen öste på dansgolvet. Det var lite zumba som han lärde oss och det var jättekul. Han pratade även om drömmar och motivation. Hans livs historia var också väldigt intressant. Så det blev en riktig toppen lektion. Han följde faktiskt även med ut till Texas på kvällen. Så vi spelade biljard med honom och fick umgås lite mer. Han är verkligen den gulliga killen som man ser på tvn.
Så det är riktigt kul att de lyckas få ner lite kändisar hit till skolan. Danskarna uppskattar nog den där kvinnan som vi träffade idag och vi svenskar uppskattade Tobias.

Torsdag

Som jag sa igår så hade vi ingen aning om vad vi skulle göra idag. Och aldrig kunde vi nog ana vad vi skulle bli utsatta för.

Klockan 2.30 i natt ringde telefonen på rummet där en utav instruktörerna sa att vi skulle vara nere i samlingsrummet om fem minuter med varma kläder på oss. Nyvaken som jag var så sa jag direkt till min rumskompis vad jag hade hört och när jag stod och tog på mig kläder hade jag redan glömt vart vi skulle. När man är så där nyvaken så tvivlar man lätt på sina tankar. Men vi kom i alla fall till rätt ställe i rätt tid. Där var alla 200 personer samlade och instruktörerna berättade för oss att vi skulle bli indelade i grupper och vi skulle starta en helt ny destination. Så vi hade mycket jobb framför oss och vissa uppgifter var tvugna att vara klara i en viss tid så det gällde att prioritera rätt också. Men jag tyckte att våran grupp klarade det väldigt bra trots att vi alla var trötta och trögtänkte så dags, plus att en i gruppen fortfarande var stenfull. Men han fick sätta sig i ett hörn och lyssna på musik istället för att springa runt och sjunga och störa som han gjorde innan.
Till slut blev vi klara och då hade klockan hunnit bli ca 7.30 och då öppnade frukosten så vi gick direkt dit och sen gick alla och la sig igen. Så man känner sig lite konstig i kroppen och huvudet idag. Jag som precis hade kommit in i den här dygnsrytmen...

Men nu är vi ledig fram till 16.30 då vi ska dansa med Tobias Karlsson. Så jag ska nog träna lite på välkomstmötet men mest ska jag nog ta det lugnt. Jag tycker inte om att överplugga något. Speciellt inte när det ska vara en muntlig presentation. Då ska det inte låta inpluggat utan det ska komma naturligt och jag känner att jag vet vad jag ska säga så det ska nog gå bra det där. Måste bara ändra en övergång som blev lite för oseriös kanske. Men rolig var den allt. Instruktören som skulle ge oss feedback på välkomstmötet kunde inte hålla sig för skratt när jag sa den övergången. Men det är väl positivt att få gästerna att skratta på välkomstmötet?

Första december

Idag var en lapp bland det första jag såg när jag vaknade. Den hade blivit inpetad under dörren på morgonen. På lappen så var det en liten julhälsning från våra härliga instruktörer eftersom det var den första december idag. Det stod även att vi hade fått ytterligare en liten hälsning men jag såg ingen sådan så jag fattade inte riktigt vad det var. Men sen när jag öppnade dörren och var påväg till frukosten så såg jag att de hade ställt en chokladkalender vid varje dörr. Så himla gulliga.
De försöker att sprida lite julkänsla här nere. Idag var det till och med några som gick runt i tomteluvor. Så nu börjar det faktiskt kännas att julen är på väg men det känns väldigt konstigt att inte ha snön och den typiska svenska vintern. Men det här duger väldigt bra för mig. Jag slipper gärna 22 minusgrader och snö upp till knäna. Men jag saknar faktiskt julkalendern. Jag skulle vilja se den. Det är mysigt.
Idag fick vi faktiskt till och med gröt till kvällsmaten. Vi får ju buffé här på hotellet varje kväll och det är ju liknande mat varje dag men vi på Service & co har en egen kock som gör speciell mat till oss varje dag. Så idag var det risgrynsgröt. Men eftersom det är en dansk kock så fick vi inen mjölk till. De brukar tydligen inte ha det i Danmark utan där har man smör på. Så vi svenskar stod som frågetecken när vi såg smör brevid gröten. Skumt.

Idag har vi haft praktik på välkomstmötet. Provet på välkomstmötet är på lördag så nu hinner vi öva lite på det som vi behöver ändra på. När det gäller välkomstmötet så blev vi indelade i grupper med två danskar och två svenskar. Men i den svenska gruppen har vi ju även lite norskar. Så jag hamnade med två danskar och en norsk. Min första tanke var "hjälp, jag kommer inte förstå någonting!". Men det har faktiskt gått jättebra. Vi har inte behövt gå över till engelska en enda gång. Så det är kul att märka att man börjar förstå den grötiga danskan. Dock är den fortfarande ganska svår att förstå när de pratar snabbt med varandra. Det kan bli svårt att hänga med i en diskussion. Då har danskan en förmåga att bara låta grötigt igen. Då är det inga ord längre.
Men även danskarna är faktiskt riktigt trevliga. Man kan faktiskt umgås med dem också :P


Gissa vad som händer imorgon då?
Ja, det är precis vad jag också får göra :P
Hehe nej men det enda jag vet är att vi ska dansa med Tobias Karlsson från Lets dance på eftermiddagen. Det ska bli sjukt kul. Kul att träffa honom på riktigt och se vad han är för någon och undra vad han planerar att göra med 200 elever. Så det är spääänannde.

Kan ju meddela att jag börjar känna mig mycket friskare nu också. Känner mig inte febrig längre, har bara lite ont i magen ibland. Dessutom så känner jag att jag börjar komma in i den här dygnsrytmen nu också så jag känner att jag har mycket mer energi. Så det är kul ! Nu ska jag börja visa instruktörerna vem jag är så de känner att jag förtjänar jobbgarantin och att jag är redo att jobba som guide!

Jag vet att det kanske blir lite långa inlägg som kanske är lite jobbiga att läsa men jag har så mycket att berätta så jag skulle egentligen kunna skriva flera tusen inlägg. Men jag kommer väl säkert få berätta allt när jag kommer hem i alla fall.