Måndag

Ny vecka och nya tag.

Min första airguidning igår gick faktiskt väldigt bra. Väldigt skönt att de var ett norskt flyg så jag kunde förstå dem allihopa. Även några svenskar med på flyget och de var tydligen massor svenskar på det danska flyget. Så Carina behövde min assistans på hennes välkomstmöte imorse. Hon hade egentligen behövt mig på hennes andra också för då var tydligen mer än hälften av gästerna svenskar och de förstog inte alltid vad hon menade. Men hon lär sig förhoppningsvis.
På mitt flyg så var även Ingrid med. Ingrid är våran nya norska kollega. Jättetrevlig tjej som verkar stå med båda fötterna på jorden. Så mitt första intryck av henne var väldigt bra. Hon har varit på några utav våra destinationer förut och blivit lite upplärd så hon kan ju en del redan. Nu är det bara egypten hon måste lära sig och hur systemet funkar här.
Hon har blivit tillsagd av våran chef Sofie att vi måste snacka skandinavisk med varandra nu. Jag och carina har ju klarat oss på engelska. Men nu måste vi tydligen börja snacka svenska och danska med varandra. Vi får väl se hur de går säger jag bara... Jag märker att jag automatiskt snackar engelska hela tiden här. När jag reagerar på någonting så är det inte svenska utan de är på engelska. Men jag ska jobba på de så får vi se.

Men nu måste jag åka iväg på hotellträff i Naama bay. Jag ska försöka att lära mig det området också. För nu kan vi ju inte allihopa förlja efter carina på hotellträffarna i hadaba.

Lördag

Ja nu var det lördag igen. Har nu varit här i nästan tre veckor. Tiden går liksom snabbt och långsamt på samma gång.

Men imorgon är det dags för airguidning. Det är faktiskt riktigt spännande. Det ska bli kul.
Igår fick jag även reda på att den nya tjejen ska komma med mitt flyg imorgon. Hon heter Ingrid och är norsk. Så det känns faktiskt lite bra att ha med henne på flyget så kan hon hjälpa mig om jag inte vet vad jag ska göra någon gång. Det blir bra det.
Så jag ser faktiskt fram emot morgondagen. Det lär väl säkert vara den enda gången jag ser fram emot en söndag med airguidning. Det lär väl säkert inte vara favoritdagen i veckan...

Men nu ska vi snart iväg till kontoret för att fixa alla papper inför imorgon. Sen borde jag plugga på mitt välkomstmöte lite grann också.

Fredag

Idag valde jag att stanna hemma. Det är nämligen så att jag ska göra airguidningen själv på söndag och den gången till oslo. Det betyder att det är lite skillnad från det jag är van med på köpenhamnsflyget. Det är nämligen så att vi delar flyg med Solia. Och Solia gästerna ska ju inte få samma service som våra amisol gäster. Så det blir lite mer att hålla reda på. Men det ska nog gå bra ändå. Har bara lite saker som jag behöver förbereda så jag vet vad jag ska säga och sånna saker. Men nu tror jag nästan att jag är klar med det. Ska bara försöka lära mig det.

Jag tror även att de vill att jag ska hålla i ett välkomstmöte på måndag så jag sitter och försöker skriva ihop ett sånt också. Det är lite svårare kan man ju säga för det finns inte lika många mallar att följa och då är det lätt att missa något. Det är så mycket info som ska tryckas in och så ska det hänga ihop i någon slags röd tråd också.
Men det blir säkert bra ändå. Hur svårt kan det vara liksom?

Igår var vi ute och träffade några andra guider som jobbar här nere. Ska jag vara ärlig så hade jag skittråkigt. Eftersom vi kom lite senare än de andra så hamnade vi på kanten av bordet när vi skulle käka och på den kanten satt alla danskar. Så under hela middagen sa jag typ inte ett ord eftersom jag hänger inte riktigt med i konversationen. Efter det gick vi vidare till en bar och det var samma sak där. De andra svenskarna drog eftersom de förmodligen upplevde lite samma sak. Så jag var ensam med en massa danskar som inte brydde sig om att prata så att jag förstod. Inte ens Carina verkade bry sig. Hon var väl bara glad för att få träffa lite andra danskar. Hon frågade mig inte en enda gång under hela kvällen hur jag hade det. Tillslut sa jag bara att jag tänkte åka hem. Så det var ingen vidare rolig kväll. Jag börjar bli skapligt trött på Carina nu, jag tror jag behöver träffa lite mer kompisar här nere. Men det är ganska svårt eftersom alla man träffar är män som jobbar här och dem ska man nog passa sig en del för.
Och igår kväll ville jag nog helst av allt vara någon annan stans. Det var tjejernas sista kväll i Turkiet igår och de hade berättat för mig om allt de skulle göra, de skulle även bjuda med pojken min och de känns väldigt tråkigt att jag inte kan vara med. Så jag hade nog behövt en rolig kväll igår så jag inte hade behövt tänka på det så mycket men nu blev det inte så... Jag saknar Turkiet lite för mycket.

Torsdag

Idag är våran lediga dag. Har inte gjort mer än att legat vid poolen hela dagen.
Så försöker nu att samla kraft till att gå ut och ta en liten springtur eller så ska jag bara gå och lyfta lite vikter. Men jag tror att jag behöver springa bort lite fett. Kanske kan göra både och.
Egentligen så vill jag helst av allt göra typ aerobic eller stepaerobic eller något i den stilen. Jag har ju en stepaerobic video som jag kan göra men jag har ju ingen bräda. Funderar på att gå ut och kolla om de har det vid pool området. Jag tror inte att jag har sett någon men man kan ju alltid kolla. Annars köra steaerobic utan bräda? Går det med?

Annars tror jag att vi ska ut ikväll. Carina sa det till mig igår kväll när jag nästan sov så jag hade glömt det helt och hållet. Vi ska ut och träffa några som också jobbar som guider här nere. Jag tror att de är danskar nästan allihop men jag hoppas att de är några svenskar också eller att de kan tänka sig att snacka engelska hela kvällen.

Men vi måste in till kontoret vid 20.30 så fram till dess har vi nog inte så mycket att göra.

Igår åkte vi till "old market". Det är ett stort bazaar område i en lite äldre del av stan, men den är ändå inte så gammal. Vi satte oss på någon servering och titta på en show där. Det var egyptisk dans, magdans och eldshow. Riktigt tufft faktiskt men när man hade sett det ett tag så kändes det som att man hade sett allt.
Där fanns det lite vettiga skor att köpa också för ganska billigt pris så vi får väl se hur många jag kommer hem med.

Tisdag

Jaa... den här dagen har ju inte varit jättekul kan jag ju erkänna. Jag har spytt hela dagen. Vet inte riktigt vad det beror på, har några förslag på anledningar men vet inte vilken som stämmer. Men nu mår jag bättre i alla fall. Har sovit bort nästan hela dagen på grund av att jag inte ville vara vaken och spy. Så nu kommer jag säkert inte kunna sova inatt. Lagom kul.

Men lagom kul hade vi i alla fall igår kväll. Hela kvällen igår var lite upp och ner. Dagen började bra med att jag vaknade tidigt och var pigg. Sen blev jag jättetrött, deppig och irriterad av någon anledning. Sen hamnade en av våra gäster på sjukhus. Och vi skulle haft skypedejt med Sophie men hon var inte online.
Men sen bestämde vi oss för att dra ut och ha lite kul. Så vi drog in till Naama bay. Först gick vi till Hard rock men de va mest gamla människor där så då gick vi vidare till ett annat ställe som carina hade varit på förut och tyckte att jag skulle skaffa v.i.p kort på. Så vi gick in där och träffade några gamla gubbar som vi satt och snackade med. Riktigt kul faktiskt. Sen när de stängde där så gick vi till mcdonalds och bartendern från stället vi precis gick ifrån kom för att möta oss. Han kände tydligen någon vakt på ett ställe så vi fick komma in gratis på typ de största stället i Sharm. Så där dansade vi ett tag innan vi tyckte att det var dags att gå hem.
Så det blev en riktigt rolig kväll faktiskt.

Men nu ska vi gå och käka lite. Få se om jag kan pilla i mig något som stannar där också.

13.41

Nu känner jag mig ganska trött. Vaknade kl 7.30 imorse och kände mig ganska pigg. De kommer tydligen nu istället. Men nu har vi precis käkat och tänkte åka till stranden eftersom vi inte har utforskat hotellstranden än. De kan ju vara bra att göra eftersom vi får lite frågor om den.

Så nu tänkte vi snart åka och sen ikväll är det dags för hotellträffar igen. Men nu är schemat ändrat så nu har vi bara två hotell på kvällen. Så det är skönt.

Måndag

Så, ännu en ny vecka tar sin start..
Jag har som vanligt ingen aning om vad som kommer hända. Men förhoppningsvis får jag börja jobba lite mer.

Airguidningen igår gick faktiskt förvånadsvärt bra. Några klagomål här och där som man alltid får på ett plan dock, maten är skit, de är för varmt/kallt, de får inte sitta brevid varandra. Men annars så gick det jättebra. Jag tror att vi har räknat rätt med alla visum och matpengar och vi blev dessutom klara i god tid.

Men nu ska jag snart iväg på ett välkomstmöte igen. Carina hade välkomstmöte för danskarna här igårkväll. Det gick bra men det är nog inte jättebra att ha det på samma dag som de har anlänt för man såg hur trötta alla var. Det är dessutom med massa svenskar på det danska planet den här veckan! Så det var riktigt kul att få träffa lite svenskar. En del utav dem bor dessutom på vårat hotell så då kommer jag antagligen att se dem en del.
Men när jag märkte hur glad jag blev över svenskar så insåg jag att jag borde jobba med svenskar nästa säsong kanske. Men vi får väl se. Inget går ju att planera här i världen.

Krokodil show

Nu kom vi nyss hem från krokodilshowen. Den var faktiskt väldigt spännande. Innan själva krokodilshowen började så var det även ormshow och eldshow. Jag tror nästan att jag tyckte att dem var bättre än själva showen med krokodilerna. För krokodilerna retade de bara och jagade genom vattnet och drog dem i svansen. Så det var mer komedi. Men den var bra också i slutet när de började stoppa in händer och huvuden och sånt i munnen på dem. Då började liksom bli spännande.
Men det var en bra show och de är absolut någonting jag kan rekomendera till våra gäster att göra.

Men nu är det dags att gå och lägga sig. Bussen till flyget går kl 03.30 imorgon. Så de är snart dags att gå upp igen. Älskade danmarksflyget som ska gå så tidigt. Men då kommer vi i alla fall hem ganska skapligt igen om det inte blir några förseningar vill säga. Värre blir det när jag ska börja ha oslo flyget. Då kommer jag hem vid midnatt eller nåt tror jag. Härligt.

Lördag

Jag läste precis igenom mina gamla inlägg och såg att jag glömde skriva att jag dök för första gången i torsdags. Det var jätteläskigt samtidigt som det var ganska coolt. Jag är stolt över att jag har gjort det men tror inte att jag kommer att  göra det igen. Men det var häftigt hur nära fiskarna vi kom och att man kunde titta upp och se vattenytan där uppe. Jag var endast nere på 6 meters djup men det var mer än tillräckligt för mig. Jag var rädd hela tiden. Alex (dykaren som var med mig) tyckte att det var väldigt roligt att jag fortfarande var rädd efter att jag hade varit där nere i 15 min. Han var helt övertygad om att han kunde få mig att inte vara rädd längre om jag bara provade men nae, de gick inte.
Men det var tufft i alla fall och nu är det gjort. Man måste väl dyka när man är i röda havet liksom.

Idag har det inte hänt så värst mycket. Vi hade sovmorgon ganska länge. Det var riktigt skönt. Sen var vi tvugna att åka in till kontoret för att fixa allting inför airguidningen imorgon. De tog flera timmar. Men de va ju tur att vi var fler så det gick lite snabbare.

Ikväll ska vi gå på krokodilshow. Vi får gå gratis bara för att vi jobbar för amisol. Det är inte ens en utflukt som vi har dit. Så de tyckte jag var bussigt. Kanske borde bjuda med Badawy också för vi pratade nämligen om det igår och han tyckte att jag skulle bjuda honom på den showen. Om jag skulle bjuda honom på krokodilshow så skulle han bjuda med mig på Alf leila wa leila. De är en show med magdans och andra häftiga grejer. Så den ska jag gå och se en dag med, men får väl se om de kommer bli med honom, kommer väl förmodligen vara med carina.
Men annars så ska vi tydligen gifta oss, badawy och jag. Så det är bäst att ni kommer ner hit mamma och pappa för han tänkte be om min hand och fråga hur många kameler ni vill ha. Jag frågade hur många han erbjöd men han sa att ni kunde få precis hur många ni ville. Ni kunde tydliga få lite kycklingar och ferraris också om ni ville.
Så de va ju schysst.

Fredag

Nu är jag så trött så jag tror att jag kommer att somna snart.
Idag har jag gjort hotellbesök hela dagen. Eftersom Carina fick åka med på Tiran utflykten så fick jag göra hennes hotellbesök. Men som tur va så behövde jag inte vara själv utan jag hade min kollega Badawy med mig. Så vi hade faktiskt väldigt kul idag. Så en dag som förmodligen skulle ha varit ganska tråkig blev faktiskt väldigt rolig.
Mellan hotellbesöken så hann jag även med att åka på delfinshowen som vi säljer också. Den är ju som tur va bara en timme så då hann jag vila i ca en halvtimme innan det var dags för hotellbesök igen. Sen när vi var klara med det så var vi tvugna att gå på ett möte som handlar om dykning. Eftersom vi säljer dykutflykter så behöver vi ju vara lite pålästa. Så vi fick lite info så ska vi få papper på det senare. Så det blir säkert jättebra.

Imorgon tror jag inte att jag behöver göra så mycket. Vi ska till kontoret kl 11.30 för att fixa papper och allt annat som vi behöver inför airguidningen. Sen är vi nog fria till att göra vad vi vill. Jag tror jag behöver fixa ett välkomstmöte, jag tror att våran chef vill att jag ska hålla i ett på måndag. Så vi får väl se hur det går. Men hur svårt kan det vara liksom?

Så vi får väl se vad som händer nu. Jag har ju varit här i snart två veckor och då tror jag att de planerar att släppa mig lite mer fri. Så de är både spännande och läskigt.
Men det blir nog bra det här.

Torsdag

Idag har jag varit på båturflykt igen. Den här gången till Ras Mohamed. För att vara ärlig så var det typ precis likadant som den andra båtutflykten som jag var på till Tiran. Fast Tiran hade lite bättre snorkling utsikt eller vad man ska kalla det. Det var lite mer att se där. Men det här var också väldigt fint.
Väldigt trevligt folk också. Satt för det mesta och snackade med Mahmoud som också är amisol guide och sen med crewet på diving international som dykarna heter som åker med oss på våra utflykter. Väldigt trevligt.
Snackade med en kille som ska hjälpa oss att hitta några bra ställen här i Sharm som vi kan hänga på. Så jag och Carina ska träffa honom ikväll så ska han visa oss runt lite.

Så nu har vi ingenting att göra fram till kl 20.30 för då måste vi vara på kontoret och få lite papper.

Onsdag

Kom precis hem från en heldag i Kairo.
Kairo är en speciell stad. Jag vet inte om jag gillar det eller inte. Väldigt skitig, skränig men ändå så har de pyramiderna och så många andra häftiga saker.
Det kändes väldigt overkligt att faktiskt se det på riktigt, de kändes lite som en film. Men jag har faktiskt sett ett utav världens 7 underverk idag. Det är ju ganska tufft. Men jag kände inte för att betala 100 pund för att gå in i pyramiden. Jag kände att jag hade sett tillräckligt med saker den dagen. Innan hade vi nämligen varit på de egyptiska museet också. Det är någonting som jag normalt sett skulle tycka vore väldigt tråkigt men vi hade en jättebra guide som gjorde det hela väldigt intressant. Så det var faktiskt ganska kul.

Sen åkte vi även till ett ställe där de tillverkar papyrus. De var ganska kul att se men de är ju inte någonting som jag skulle köpa och ta med mig hem. Våran guide försökte tjata på mig och tyckte att jag skulle köpa papyrus med mig hem eftersom jag är amisol guide så skulle jag få ett extremt bra pris. Men jag föll inte riktigt för det där. Istället så valde jag att använda min otroliga rabatt på smycken. Vi gick nämligen bara en trappa upp så hade de en smyckesaffär. Där gör de ett typiskt egyptiskt smycke som man kan skriva sitt namn i med hieroglyfer. Och jag var ju ute efter något egyptiskt till mitt armband så de fick bli en liten sån fast med bara mina initialer då eftersom de blir lite för stort annars. Så det är jag faktiskt helnöjd med.

Men nu är det nog dags att sova. Imorgon är det dags för nästa utflykt som den här gången går till Ras Mohamed. Ras mohamed är tydligen ett ställe som ska vara helt underbart att dyka och snorkla på. Någon slags nationalpark. Så vi får väl se vad jag tycker om det. Jag är ju som sagt var inte jätteinne på de där med att snorkla...

00.54

Ska men en buss som går om en timme. Vet inte om de är någon större idé att gå och lägga sig eller inte. Men jag antar att en timmes sömn är kanske bättre än ingen. Eller så blir man bara tröttare. Kan ju ioförsig sova på bussen. Men hur bra sover man på en buss?
Jag ska i alla fall till Kairo imorgonför er som inte visste de. (Jag vet inte om jag har skrivit det eller inte).

Så det ska bli mycket spännande och jag kommer säkert komma hem med massor kort på pyramider och sånt skräp.

Tisdag

Idag har jag varit ledig. Så jag har bara legat vid poolen hela dagen.
Riktigt skönt faktiskt. Så nu har jag fått lite färg på kroppen och så har jag nästan läst ut min bok.
Så jag har inte gjort mycket vettigt idag.

Imorgon eller inatt snarare så ska jag på våran kairo utflykt. De ska bli riktigt kul faktiskt. Har sett fram emot den. Man måste ju liksom se alla pyramider och så när man är i Egypten.
Så de blir att gå upp tidigt eller inte sova alls, ska med en buss kl 01.55 inatt så blir de att sitta på den bussen i ca 6 timmar. De känns ju kul. Men de blir väl att sova på bussen.

Men nu ska jag nog gå iväg till affären för att köpa lite vatten och sånt.

Måndag

Nu har det gått en vecka för mig här nere. Och jag känner faktiskt att jag börjar få lite mer grepp på det hela. Jag behöver bara vara med på alla utflykter så jag kan svara på frågorna som kommer upp och så skulle jag även behöva åka runt lite mer här i området så jag vet vart allt finns. Men det tar sig.

Igår gjorde jag airguidning tillsammans med Carina. Det var Carinas första utan vägledning. Så hon var väldigt tacksam över att jag var med och kunde hjälpa till. Hon ville ju även att jag skulle lära mig så mycket som möjligt så hon lät mig göra det mesta. Så det känns som att det inte skulle vara något större problem att göra den själv nästa gång. Men jag tror jag får vänta en vecka till. Vi får se.
Men nu åkte vi ner med ett danskt plan. Så vi har en del danska gäster, men danskan går faktiskt bättre att förstå än vad jag trodde. Frågan är väl bara om de förstår mig kanske.

Annars rullar det liksom på nu. Jag vet aldrig vad jag ska göra resten av veckan. De är lite så ta dagen som den kommer. Men de sa att de skulle försöka att få med mig på tre utflykter den här veckan och alla är efter varandra. Kan tänka mig att de skulle bli lite tufft men de går väl. Så vi hoppas på att de blir en kairo utflykt den här veckan. Vi ställde in förra veckan pga demostrationer. Men förhoppningsvis så är de lugnare nu. De vore kul att få komma iväg på den.

Annars så tror jag att jag ska ut och springa nu snart. Sen så ska jag vara med Carina en liten stund på hennes hotellträff här på vårt hotell. Hon tyckte att jag skulle vara med och skriva lite biljetter och sånna grejer.

Men men, annars är det bra, fint väder och lagom varmt.

Lördag

Idag har jag varit på utflykt igen. Den här gången en utflykt till "colored canyon". Det är en utflykt som vi inte säljer än så våran chef ville att vi skulle testa och se vad vi tyckte om den. Så vi gick upp klockan 6.00 imorse för att sitta inklämda i en jeep i tre timmar. Det var väl inte det roligaste kan man ju säga... Sen kom vi fram till colored canyon som är ett berg, eller vad man ska kalla de, med massor färger. De kunde man ju nästan lista ut.
Så där fick vi vandra lite. De sa att vi skulle vandra och klättra och grejer så jag förväntade mig mycket mer. Men det var okej. Det var ganska häftiga berg ändå.
När vi hade vandrat där i ett par timmar så åkte vi till en annan stad för att käka lunch. De var en jättefin restaurang med god mat också.
Efter maten åkte vi vidare till ett annat ställe som hette "the three balls". Där kunde man snorkla, bada och rida på en häst om man ville. Och efter det var de dags att åka hem.
Så de vart en lång dag eftersom vi gick upp så tidigt. Vi gick inte och la oss särskilt tidigt heller kvällen innan för Carina var sugen på mcdonalds mat och jag ville mest bara göra någonting. Så vi åkte in till Naama bay och käkade på Mcdonalds och sen tog vi en drink på ett ställe som vi hade vart på tidigare så vi fick ett v.i.p kort där så vi får rabatt på allt och kan utnyttja deras strand gratis. Så de va jättetrevligt och vi spelade lite biljard och så. Sen hade vi tänkt att gå hem, meeeen, man blir ju såklar stoppad överallt och de var ett ställe som faktiskt såg väldigt mysigt ut så vi gick in där. Där hade de väldigt roliga dansare. Jag tror egentligen att de jobbar där som servitörer eller nåt sånt men att de även dansar ibland. De tog även upp alla att dansa med dem. Så vi dansade hela kvällen. Det var jättekul. De hade även några i afrikanska kläder som kom och dansade. Jättekul!

Men ikväll ska vi försöka komma i säng ganska tidigt ändå för imorgon är det dags att flyga igen. Så vi ska upp vid fyra tiden tror jag. Tjoho !

Fredag

Idag har jag varit på båtutflykt. Det var faktiskt väldigt trevligt. Man kunde snorkla och dyka också om man ville. Men dyka vågar jag inte, men snorkling hängde jag med på en gång. Det var nämligen tre stopp och jag hängde bara med på den första. Kände att jag fick lite ont i käkarna av att bita på den där snorkeln så länge. Men det var jättehäftigt i alla fall. Jättefina koraller och fiskar och grejer. Riktigt tufft.
Annars satt jag mest och solade på båten och snackade med min kollega. Väldigt trevlig faktiskt. Så det har varit en riktigt bra dag.

Imorgon ska vi iväg på en ny utflykt som vi inte säljer än. Så då ska både jag och carina åka. Det känns kul att inte behöva åka själv. Men vi måste upp vid kl 6 på morgonen. Det känns ju mindre kul. Men men..

Annars har jag snart varit här en vecka och det känns helt okej. Försöker att lära känna området och människorna och så. Det ska nog bli bra det här. Få se om jag börjar jobba snart också. Just nu känns det bara som att jag är på semester. Men det är väl inget att klaga på.

Torsdag

Jaha nu skriver jag tydligen tillräckligt mycket igen även fast jag skriver mer än vanligt.

Idag har vi fixat våra visum och efter det har vi mest legat vid poolen. Torsdagar är våran lediga dag. Sen efter ett lagom roligt meddelande så behövde jag göra av med lite energi så jag tog en springrunda. Det var faktiskt riktigt skönt. Nu ska vi snart gå och käka innan vi ska åka in till kontoret för att få lite papper.
Sen får vi se om jag kan ta mig ut i affärerna igen för jag behöver en väska. Men vi var i affärerna igår och jag kan erkänna att det var lite avskräckande. De var lite väl på och blev otrevliga om man inte köpte något. Men de va även ganska roligt för de klädde ut en i typ varje affär man gick in på. Och vissa män var mer på än andra. Jag blev i alla fall erbjuden hundra ferraris, nu kör de inte med kameler längre. Sen var de en annan man som krama och pussa på mig. De va lite väl faktiskt. Men carina tyckte att det var kul. 

Men men, nu ska vi gå och käka. Ha de ! 

Tisdag

Så nu är jag hemma igen. Eller ja... detta är väl hemma nu antar jag.

Kamelturen var jättemysig! Men att rida kamel är väl inte bara frid och fröjd. Speciellt inte när du måste ha ett barn i famnen också. Jag hade fått varningen innan att man kommer få ont i både ben och rumpa men mitt största problem är rumpan kan man ju säga. Det var ett barn som inte ville rida ensam så hon fick sitta med mig. Och de där kamelerna har ju inte massa plats så jag fick försöka sitta så långt bak som möjligt och luta mig bak hela tiden. Det ledde till att jag blev av med en hel del skin på min rumpa. Jag kände att det gjorde ont men inte trodde jag att jag hade fått ett sår av det. Det märkte jag nu när jag kom hem.
Men det var i alla fall häftigt att rida kamel och nästa gång så gör jag det hellre själv även fast ungen var jättesöt.
Så utflykten började med att man fick rida på en kamel ett tag då. Sen så fick man sitta i något litet skjul så fick man mat. Efter det så gick vi upp på ett berg och kollade på solnedgången. Jättefint var det. Sen gick vi ner till skjulet igen och så fick vi röka vattenpipa om man ville och sen var det dans också. De drog ju såklart upp alla att dansa med dem. Sen så fick alla sätta sig förutom en tjej som fick dansa med någon beduin (egypt). Sen så drog dem upp mig med men jag fick dansa själv efter ett tag. Det var lite läskigt för jag vet inte hur man dansar sån dans. Men jag hitta på lite och det dög tydligen. Fick höra av en utav dem att om de inte visste vem jag var så skulle de tro att jag var en arabisk kvinna. Så det är väl bra att man passar in...

Nej men efter det så var det dags att åka hem igen.
Så jag har haft en bra dag.
Imorgon har jag ingen aning om vad som kommer hända. Det är ingen som har sagt något om det. Får se om jag får någon info senare.

Egypten

Ja nu är jag framme, eller framme var jag väl i söndags men de är nu jag har fått mitt internet att fungera.

Men det känns ändå helt okej här. Jag bor tillsammans med en tjej som heter Carina och hon verkar vara jättetrevlig. Hon har varit här i ca tre veckor alldeles själv så hon var tacksam när jag kom. Men vi har gett upp med att försöka förstå varandra på danska/svenska så vi pratar engelska nu. Men det gör mig ingenting. Då känns det bara som hemma. Jag är ju van att snacka engelska hela tiden. Folk frågar här vart jag har fått min brittiska accent ifrån... Jag skyller på mina gamla rumskompisar.

Nej men annars verkar det som att säsongen kommer att gå bra här. Jobbet verkar egentligen väldigt enkelt. Just nu får jag mest bara titta på och försöka lära mig så mycket som möjligt. Så igår som va min första dag så var jag med på ett välkomstmöte och sen åkte vi till kontoret så att jag fick se de. Efter de så hängde jag med Carina för att träffa några av hennes mammas kompisar som är här nu så hon kunde få lite dansk mat. Sen så åkte vi till Naama bay för att köpa internet till mig. Men de gick inget vidare. Jag kunde inte få det att funka. Men idag åkte jag tillbaka så nu funkar det.

Annars så har jag bara varit på hotellorientering idag. Så jag har fått massa info om några olika hotell. Får la se hur mycket som fastnade också. Så nu är jag ledig i ungefär en halvtimme till sen ska jag på kamelridning. Det är lite spännande. Vi har ju några utflykter som vi säljer så de tänker skicka med oss på alla en gång så vi vet vad vi säljer. Så då fick jag börja med den här.

Så så ser det ut

Sverige

Jag är nu i Sverige igen. I mitt egna rum.
Det känns jättekonstigt. Så främmande men ändå så bekant. Allt är ju liksom som vanligt men för mig så är det inte så vanligt längre.
Jag har liksom fått andra vanor och sätt att röra mig på. Bara sådana enkla saker som att jag inte fäller ner toalocket längre, måste bli påmind att ta på mig bilbältet, måste vända på nyckeln när jag ska låsa upp ytterdörren och att jag faktiskt kan prata svenska nu. Jättelustigt att höra folk prata svenska igen. Himla lustigt språk egentligen.
Det känns verkligen som jag har hamnat i en helt annan värld. Allt är så annorlunda här. Bara sådana saker som miljön, trafiken och modet är också så extremt annorlunda. Jag har nog aldrig sett Sverige på det här sättet förut.
Det har bara gått ett par timmar men jag saknar redan Turkiet något fruktansvärt. Jobbet saknar jag väl inte så mycket men jag saknar allt annat utanför jobbet. Människorna, miljön, affärerna, kulturen, nätterna, värmen, poolen, barnen, bussturen hem, teamet och framför allt så saknar jag pojken min.
Jag hade ju inte tänkt mig att fästa mig så värst mycket. Men det var väl ingenting jag riktigt kunde styra. Jag hade väl kanske inte klarat av sju månader där om jag inte hade fäst mig heller. Då hade jag väl åkt hem för länge sen. Men nu blev det så här och jag vet inte riktigt hur jag ska kunna gå vidare. Lättaste sättet att överleva är väl att förtränga alltihop. Men det skulle ju vara oerhört trist att inte komma ihåg någonting utav den här säsongen. Men jag vet inget bättre sätt. Så jag får väl spara minnen som foton och att skriva mer här i bloggen eller något så får jag ta fram det när jag är redo. Just nu behöver jag glömma eller fokusera på annat.