I gotta feeling

Nu spelas peppa cypern playlistan samtidigt som jag packar.
Nu har jag dessutom lyckats få ner allting i en väska men det blev lite mycket plats över så jag ska se om jag kan få plats med allt i en mindre väska.

Funderar på om jag ska lägga mig snart. Visst klockan är inte ens nio men jag har inte ens orkat räkna ut när jag behöver gå upp imorgon. Det är samling hos mig kvart över nio imorgon och jag vill ha lång tid på mig innan så jag ska nog upp vid halv åtta eller nåt.

Så nu säger väl jag god natt och hej då. Ses om en vecka igen.

14.30

Jag borde vara i full färd med att packa nu men det är jag ju tyvärr inte. Jag vet inte vad jag har kvar att göra och jag vet inte vad jag har gjort och USCH ! Jag har ingen koll.
Jag vill ha med mig för mycket kläder också.

Men imorgon åker vi till Cypern !

En bal i ishallen

Nu har jag kollat på en bal i Linköping för första gången. Jag förstår vad allt ståhej är om för det är så himla fint när alla kommer in och går runt över hela golvet. Det är så man nästan börjar gråta.
Så det var helt klart värt 80kr. Jag är dock lite ledsen över att jag inte tog med mig mina glasögon för jag fick väldigt svårt att känna igen alla på så långt håll. Men jag fick ju se alla efteråt i alla fall. De fina bilderna har jag lagt på facebook och de är värda att spana in :)

Lördag

Idag är det bal. Jag undrar vad alla balmänniskor gör nu. Kanske tar kort eller käkar mat eller nåt.
Jag är nästan lite nervös för deras skull.
Jag tänkte i alla fall åka in till stan för att kolla på dem sen.
Fram tills dess vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Funderar på om jag ska åka till Anna och äta lunch med henne. För om jag är kvar hemma så måste jag förmodligen måla plankor eller nåt. Och det vill man ju inte utsätta sig för.

Adapter?

Nu har jag låtsas-packat inför Cypern på måndag. Känns bra.
För nu kan jag börja tänka på vad jag har glömt och hinna fixa det också.
Jag tror dock att jag har en förmåga att överpacka. Är det verkligen nödvändigt att ha med sig 15 linnen och 4 par skor? Kanske.
Jag kan ju inte veta nu vad jag vill ha på mig då.

Fredag


Idag åkte klassen på äventyr. Smultronstället var destinationen.
Sofie och jag delade på en jättegod glass med massa brownie bitar i. Underbart god.
Sen åkte vi in till Linköping igen för att vi skulle hinna med att kolla på ettornas temaredovisning. Men innan den hann vi sitta på Steve´s och äta klyftpotatis. Mumma. Ettorna var btw väldigt duktiga. Ska bli riktigt kul att se hur de utvecklas. De har en väldigt stor potential allihopa. 

Sen lyckades jag komma hem innan det började spöregna. Jag tog My på en liten färd genom stan också. Jag får väl skylla på att jag var oerhört trött och inte riktigt visste vart jag skulle. Men hon kom väl hem till slut i alla fall (hoppas jag).

Nu spelas det fina låtar nere i vardagsrummet. Misstänker att det är mammas nya skiva "absolut bröllop" eller nåt i den stilen. Fint är det i alla fall men jag vet inte om det ger särskilt mycket fredags känsla.
Nu är det i alla fall dags för mat ropar mamma. Fisk !

Melodifestivalen

Jag kan inte låta bli att tycka att det är jättelöjligt.
Även fast jag tänkte att jag skulle ge det en chans och försöka uppskatta det för vad det är så kommer jag på mig själv med avv sitta och fnissa. Det både låter och ser oerhört löjligt ut.
Jag kommer förmodligen alltid tycka det. Melodifestivalen är hopplös.
Jag kan inte påstå att jag bryr mig särskilt mycket om hur det går för Anna Bergendal. Fast bara för att jag är svensk så vill jag ju i alla fall att hon ska komma med i den riktiga tävlingen. Men annars bryr jag mig faktiskt inte.

Torsdag

Usch. Det jag hade planerat att göra idag fick jag inte gjort. Får jag väl göra det imorgon istället.
Men imorgon ska vi till smultronstället och sen är det ettornas temaredovisning som absolut inte får missas.
Någonstans där emellan ska jag hinna springa lite på stan hade jag tänkt mig.

Idag har jag mest suttit ute på en bänk utanför skolan. För vad ska man annars göra när man inte har några lektioner att gå på utan bara ska få reda på vad man ska få för betyg. Betygen har väl förövrigt inte gått så strålande. Men vems betyg strålar? Egentligen?

Onsdag

Dagarna i skolan känns så himla meningslösa nu för tiden. Men ändå måste man vara där och få närvaro.

Idag tänkte jag ställa upp för klassen. Även fast jag HATAR allt som har med utklädnad och teater att göra.
För jag vet hur viktigt den här klassen tycker att det är att alla ställer upp och är närvarande.
Men vad gör man när man får höra att ens bästa inte räcker till bara för att man har en dålig inställning?
Ja, jag har dålig inställning till sånt som jag inte tycker om och känner mig obekväm i. Men varför inte låta mig ha lite dålig inställning när jag ändå är där och försöker?

Jag funderar på att åka tillbaka och genomföra det i alla fall. Jag ska väl inte svika hela klassen på grund av att en person gjorde mig jävligt förbannad.

Tisdag

Jag höll på att missa desperate housewives idag !
Jag råkade somna i soffan idag och så vaknade jag och tittade på klockan som då var halv nio. I min nyvakna förvirring så trodde jag att desperate housewives började klockan åtta och jag blev jätteledsen. Men när jag satte på tvn så märkte jag att det var halva ugly betty jag hade missat. Det gör ju inte så mycket.
Men det här var näst sista avsnittet av desperate housewives och nästa vecka är vi ju på cypern så jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Jag kan ju inte missa sista avsnitten nu när det är så här spännande.
Fast cypern kanske är lite roligare.


Annars har det väl varit en ganska bra dag förutom små irritationsmoment. T.ex. att Jocke bara har bedömt halva min uppgift, (inte konstigt att han tyckte att jag hade missat mycket), det dåliga vädret som både är kallt och blött, att solsalva kostar en mindre förmögenhet.


Måndag

Idag var en sån där dag som började med att jag inte ville gå upp ur sängen. Men när jag väl kom till skolan så va det inte så farligt. Vi gör ju nästan inget vettigt nu för tiden i alla fall. Det var bara den muntliga presentationen på morgonen sen var det inget mer viktigt att göra.
Jag och Ira gick på promenad istället för att kolla på en jazzlektion. Bra val måste jag säga. Först gick vi till federal för att Ira skulle byta sin piercing och efter det så gick vi till ica och köpte glass och satte oss i en park och solade. Det är så måndagseftermiddagar ska vara tycker jag.

Imorgon får jag börja tugga igen !


Söndag

Nu har jag precis kommit hem och jag är hungrig.
Gårdagskvällen blev jätterolig med massor drinkblandning i Annas vardagsrum. Planen var att vi skulle till S2 innan klockan tolv för då hade vi fribiljetter men det blev inte så. Vi lyckades att ta oss in till stan när klockan var över ett och då gick vi till NH istället. Men vi hade grymt kul där också.
När kvällen tog slut så sov jag hos Anna och idag har vi slappat och kollat på film. I'm a legend. Eller heter den så? Jag blev lite osäker nu. Jag tyckte inte att den va så bra i alla fall.

Men nu ska jag äta köttfärssås och sen ska jag försöka förbreda mig för mitt engelska tal som jag ska ha imorgon.

Lördag

Jag orkade faktiskt upp i morse och tog mig in till FU för att lära mig en kort liten koreografi som senare skulle dansas i gränden i stan. Först var jag förtvivlad över att Sofie hade lämnat mig ensam men efter att My övertalade mig att stanna så fick jag faktiskt väldigt kul sen i alla fall.

Nu har mamma gäster så jag gömmer mig här på mitt rum och letar efter bra musik.


Den försvunna diamanten

Nu har precis Irina, Sofie och Anki lämnat mig till min ensamhet.
Nej då disken och radion gör mig sällskap. Mamma och Lasse borde komma hem snart också.

Vi hade i alla fall en väldigt trevlig kväll med en massa spel och prat och kladdkaka som inte var så kladdig.
Jag fick testa att spela plump för första gången. Gick asdåligt i början men sen fick jag flyt efter ett tag. Jag slutade på en tredje plats. Ganska nöjd med det faktiskt. Sen spelade vi den försvunna diamanten och det gick inget bra alls. Jag var den enda som inte vann. Men det var lite kul att se hur mycket vi levde oss in i spelet. Det blev så att de grillande grannarna vände sig om och undrade vad vi höll på med.

Jag tycker att vi borde fortsätta med att göra sånna här grejer. Vi har ju faktiskt bara 20 dagar kvar tillsammans i klassen nu.

Päronboll

Sofie fick ännu en gång vara min inspiration till överskriften.
Päronboll ! Päronboll ! Päronboll !

Jag gjorde den där nedrans muntliga redovisningen i alla fall. Jag vet inte hur bra det gick men jag gjorde den i alla fall. Stephanies redovisning var roligast. Eller i slutet var den det. Jag skratta så att tårarna kikade fram. Vet dock inte om det var meningen att man skulle skratta åt hennes redovisning. Den handlade ju faktiskt om Hitler. Men det blev lite roligt när hon hade redovisat i tjugo minuter och fortfarande inte var klar och försökte då istället prata mycket snabbare.
Det var meningen att man skulle redovisa i tio minuter kanske ska tilläggas.

Sen åkte Anna och jag till ikano. Vi ställde bilen på coop parkeringen och sen gick vi in i alla affärer som var runt den parkeringen. Smidigt.

Torsdag

Endast en lektion idag. Det känns ganska skönt.
Har inget speciellt som jag behöver plugga idag heller för nu är jag typ klar.
Borde bara förbreda mig för den muntliga redovisningen idag men jag känner inte riktigt för det.
Funderar på att åka ner till stan och köpa skor och titta på ett par shorts som jag såg reklam om.
Borde åka till biblioteket också och lämna tillbaka lite böcker.

Pottersommar

Jahopp. Då var man hemma igen.
Jag håller med Emma om att vi borde göra mer. Nu för tiden så går vi mest i skolan och om vi inte gör det så sitter vi nog på gyllens uteservering.
Även fast det konstanterades idag så hamnade vi ändå på gyllens uteservering efter skolan. Har vi svårt för förändringar?


Anledningen till överskriften är btw att Sofie sa att hon såg fram emot en pottersommar. Jag tyckte att det var ett roligt ord. Jag tycker nog också att det är roligt att hon är upprörd över en Harry Potter film. Är inte det en barnfilm?

Onsdag

Okej idag MÅSTE jag bli klar med SO uppgiften. Men jag vill helst inte. Vi är lediga hela förmiddagen idag och imorgon för att plugga. Men jag skulle helst vilja använda den tiden till att kolla på brothers & sisters. Men okej jag har typ bara tre uppgifter kvar så det är väl bara att sätta igång så att jag kan bli helt klar någon gång.

Men jag kanske kan få lite tid över till brothers & sisters också.
Nu är mitt pass klart också så måste komma ihåg att hämta det också. Usch.

Tisdag

Jag fick nyss ett samtal från en gubbe på Cypern. Samma gubbe som hade skickat sms till mig angående jobb för ett tag sen. Jag trodde att det var bortglömt men det var det ju tydligen inte.
Sist så sa han bara att det var ett jobb på en dykarskola och då undrade jag hur fasen jag skulle kunna jobba på en dykar skola. Men nu fick jag reda på att han vill att jag ska jobba som entertainer. Och det är ju sånna jobb som jag har sökt. Så nu vet jag inte vad jag ska ta mig till. Jag fick inte ut särskilt mycket vettig information från honom och jag har ju dessutom redan bokat en bartenderutbildning och flygbiljett och grejer.
Så jag vill att mamma ska komma hem NU. Jag känner att jag har lite saker som jag vill prata med henne om.

Måndag

Idag har jag tagit mitt värsta passfoto EVER ! Jag är inte en sån som fjantar över passkort egentligen men det där va nog de värsta jag har varit med om. Jag halvblundar typ på kortet plus att jag har mina stora kinder. Och det som tjejen i receptionen frågar är om jag är nöjd med namnteckningen. WTF!? Man borde faktiskt få ta om kortet när det blir så där hysteriskt fult.
Men men det är ju bara ett pass. Antar jag...


Annars så har det inte vart en särskilt rolig dag idag. Jag blev som Anki på engelskan. Jag vägrade att göra en uppgift. Men det är faktiskt inte okej att komma på morgonen och säga att vi ska göra nationella prov. NU. Utan förvarning. Inte okej.
Men nu har jag faktiskt bara tre uppgifter kvar tills jag är helt klar med gymnasiet. Det känns underbart.

Söndag

Den här långa helgen är snart slut och det känns lite tråkigt. Jag har på nåt sätt hunnit vänja mig med att gå hemma hela dagarna. Känns som att jag knappt vart i skolan. För vad är tre dagar egentligen?
Nästa vecka kommer det inte bli särskilt mycket skola heller. Det mesta handlar ju om att få in alla uppgifter nu och alla som känner mig vet att jag gör det bäst hemma.

Imorgon ska jag fixa pass också. Jag har en känsla av att jag kommer glömma det. Men då kommer det inte sluta så bra... Inget Cypern för mig då.

Idag har jag mest legat framför tvn. Eller mest... det är väl egentligen bara det jag har gjort. Jag har en förmåga att fastna i serier och nu är jag verkligen fast. Jag tror att jag har kollat på minst tio avsnitt av brothers and sister bara idag. Och nu är jag dessutom på väg att kolla på några fler.
Inte bra. Jag börjar få ont i ögonen.

Backa rå!

Jag kollade nyss på Backa rå braten. De va inte jättekul. Mest konstigt.

Jag har också skrivit en sida till på uppsatsen plus att jag har gjort en framsida. Så nu tänker jag ta en paus i form av att titta på brothers & sisters och äta hallonkräm.
Så det så.

Lördag

Ännu en morgon.
Den började inte så bra.
Jag känner mig inte särskilt pepp på livet just nu.
Vet inte riktigt vad det beror på.
Är det så att jag känner att jag aldrig blir klar med skolan?
Även fast jag vet att den kommer att ta slut om mindre än en månad så känns det ändå inte som att det finns ett slut.
Jag vet inte.
Jag tror att jag behöver ny energi. Fint väder och något roligt att göra. Ingen press.

Everybody's looking for love

Nu är jag säker på att jag valde rätt skor.
De är skitsnygga !
Jag testade nyss hela outfiten och jag är jättenöjd.


Känner mig lite rastlös samtidigt som jag inte känner för att göra nåt särskilt heller.
Så jag vet inte riktigt vart jag ska göra av mig.

Fredag

Idag har jag vart på stan på jakt efter de perfekta studentskorna.
Jag tror att jag hittade dem. Jag köpte ett par skitsnygga i alla fall. Stod och vela hur länge som helst för de va två par som va skitsnygga båda två men tillslut bestämde jag mig.
Så sen när jag har duschat och fräschat till mig så ska jag testa hela student-outfiten.

Jag är glad idag så jag har ingen lust att plugga. Kan jag inte få ledigt idag?
Jag har ju i alla fall läst lite i boken.

18.30

Nu har jag skrivit nästan tre sidor. Jag tycker att det är bra jobbat för att vara mig. Så nu borde jag få ledigt resten av kvällen.

Kom nyss på att balettakademin är ju på saga ikväll. Om en halvtimme. Fast de är ju iofs bara att kasta sig i bilen. Men vet inte om jag känner för de. Tror jag vill va hemma och slappa i min ensamhet. Kanske hyra en film?

Uppdatering

Nu har jag nästan skrivit en och en halv sida. Det går framåt.

Nu har jag dock tröttnat ganska så rejält. Plus att inte spotify funkar. Så jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till.

13.54

Nu har jag skrivit ungefär ett A4 och jag har redan tröttnat. Usch va de här är trist.
Funderar på om jag ska åka till stan och köpa skor istället.

Torsdag

Igår åkte jag till farmor på kvällen. Mest för att Anna och Andreas skulle dit och ville ha en chaufför. De skulle dit för att träffa pappa och äta mat. Lagom kul för mig som bara fick sitta och kolla på. Men jag fick i alla fall efterrätt i form av kladdkaka och glass. Så de kanske va lite värt det.

Idag har jag bara hunnit att vaknat och skjutsat mamma och Lasse till resecentrum. De ska på kryssning igen. De är ju jämt på kryssning. Men det är inte mig emot när jag ändå bara ska vara hemma och plugga.

Ja det blir nog en rolig dag de här. Plugg hela dagen lång.

Onsdag

Onsdagar känns som ganska värdelösa dagar. Eller det känns i alla fall värdelöst att gå till skolan eftersom jag ändå inte får dansa och sen har vi inga mer lektioner längre eftersom jag är klar med matten. Så det är ju kul. Men jag måste ju ha närvaro så det är ju bara att pallra sig dit och sitta och glo.

Tisdag

Jag tänker tillåta mig själv att inte göra SO uppgiften varken idag eller imorgon. Men på torsdag MÅSTE jag göra den. Finns inget annat alternativ.

Nu är jag så där äckligt trött igen. Jag tror inte att jag klarar av att gå till skolan. Jag blir för trött då.
Idag har vi ju dessutom knappt haft någon vettig lektion. Det var väl baletten imorse i sånna fall men den får jag ju inte vara med på i alla fall. Sen har vi bara kollat på film och suttit ute i solskenet.
Efter skolan så gick vi till det nya stammis fiket, gyllen, och åt en chokladboll. Det är ju trotsallt negerbollensdag idag. Sen gick jag på promenad med Sandra en sväng och sen åkte jag hem.

Är alla människor lika trasiga?

32 dagar kvar till studenten.
32 dagar kvar till sista dagen på folkuniversitetet.
32 dagar kvar till att inte vara bunden till någonting.
32 dagar kvar till att inte ha någon inkomst.
32 dagar kvar till att aldrig mer behöva lämna in någon uppsats.
32 dagar kvar till att inte veta vart livet ska ta vägen.
32 dagar kvar till en känsla av tomhet.
32 dagar kvar till att vara fri att göra vad jag vill.
32 dagar kvar till lycka?

Måndag

Jag är så trött så jag inte vet vart jag ska göra av mig.
Helst av allt vill jag bara sova lite.
Men ångesten sliter i mig.
Blä.

Lördag

Jag orkade ta mig iväg igår och det är jag glad för, för det blev riktigt kul. Kom dock en halvtimme försent på grund av att jag missade bussen. Men men de är sånt som händer. Jag satt på busshållplatsen och kollade på några pojkar som hade lyckats skjuta upp en boll på ett tak som de inte fick ner. Ganska underhållande.

Egentligen så borde jag plugga hela helgen men jag vill verkligen inte. Känner ångest i hela kroppen.
Jag vet att jag inte har femtielva rester men för det så känns det ändå inte bra att man får en uppgift som man inte vill/kan göra bra.

Så jag tänker åka ut till farmor idag. Fly från plugget lite.
Pappa är hemma i Linköping nu så jag ska få träffa honom också.

Imorgon ska jag kolla på FUs dansuppvisning. Det ska bli kul att sitta i publiken den här gången. Fast lite trist är det ju att inte få stå på scenen.


Fredag

Idag blev det en lång dag. Först så blev det modernt tillsammans med ettorna eftersom det endast var tre stycken som skulle vara med och dansa från vår klass. Sen hade vi SO igen. Då satt jag mest och gjorde ingenting.
Sen gick jag och fikade med Emma och Sofie. Emma är en modig flicka.
Sen var det dags för tvåornas föreställning. Föreställningen var inte som jag trodde att den skulle va. Jag blev förvånad över flera stycken. Vissa mer positivt än andra.
En nackdel var dock att de hade slagit ihop 2d och 2i temaredovisningar så hela föreställningen tog två timmar. Det kändes ju lite väl långt kanske.

När jag kom hem va jag så trött och hungrig att jag åt direkt och sen gick och la mig. Nu är det meningen att jag ska vara på stan om en timme men jag vet inte riktigt hur pigg jag är på det.

I wanna hear you laugh like you really mean it

Det blev inga skor köpta idag. Istället hamnade jag på gyllens fik tillsammans med Sofie, Emma och Anki.
Men det är ju inte fy skam det heller.

Imorgon är det fredag och det betyder temaredovisning för tvåorna och utgång. Få se hur mycket jag klarar. Tidig hemgång skulle jag gissa på. Mamma är rädd för att jag ska bli skadad men hur ofta blir man slagen på käften?
Jag tror jag klarar mig.

Bara för att den här aldrig blir dålig


Torsdag

Idag är jag pigg.
Ska snart iväg till skolan. Ska bara gå på So lektionen.
Efter skolan planerar jag att gå på stan och leta skor.

Har precis ätit lunch i form av risgrynsgröt och fruktsoppa. Inte tillsammans dock.
Börjar tröttna på att inte få tugga. Höll på att bryta ihop vid matbordet igår.
Men det går ju inte att göra så mycket åt det så det är väl bara att bita ihop och vänta.

Onsdag

Nu är det fint väder ute så jag tror att jag ska bege mig till biblioteket.
Jag försökte att börja med SO uppgiften men den verkar vara väldigt jobbig.
Men jag ska försöka vara lite positiv. Det brukar gå så mycket lättare då.

Tisdag

Idag har jag vart i skolan. Kändes egentligen ganska onödigt eftersom vi kollade på film på SO:n och de flesta vet ju att jag somnar så fort vi kollar på film i skolan. Men jag fick i alla fall lite bättre insikt i vad vi faktiskt ska göra så nu är det väl bara att ta tag i uppgiften också.

Idag fick jag ett konstigt sms också. Vet inte riktigt vad jag ska göra med det. Det stod att de hade fått min jobbansökan och om jag ville jobba på Cypern så va de bara att höra av sig. Problemet är ju att det inte står vilka det är och när jag söker på numret så hamnar jag på någon dykningssida och jag har inte sökt något jobb på någon dykar skola.
Skumt

Måndag

Idag har jag lyckats göra klart en uppgift till skolan.
Efter det åkte jag in till stan för att leta studentklänning. Tillslut hittade jag faktiskt en fin som jag tror att jag ska köpa imorgon. De är så svårt de där. Vill ju leta igenom hela stan innan jag bestämmer mig. Tänk om jag hittar en bättre sen liksom. Men jag tror ändå att jag vill ha den. Så då ska jag bara hitta några fina skor till sen också.


Söndag

Nu är jag hemma från min helg hos farmor.
Det har varit skönt att ha lite sällskap som inte är så krävande.
Där har jag mest slappat och läst böcker. Vi gick också på promenader.

Imorgon ska jag börja plugga tror jag. Jag känner mig tillräckligt pigg för det nu.
Jag är ju sjukskriven hela nästa vecka också även fast jag känner mig tillräckligt pigg för att börja skolan igen. Men man får väl utnyttja läget lite också.

Lördag

Idag är det första maj. Det betyder att det är vår.
Och jag börjar faktiskt tro på det nu också. Solen lyser och det är ganska varmt ute. Så det kanske finns lite hopp om sommaren i alla fall.

Igår var jag hos farmor. Vi kollade på eld och lyssnade på sånger som någon kör sjöng och små barn som läste upp dikter om våren. Barn är ganska söta.

Nu har jag åkt hem från Berg och sitter och väntar på att Sandra, Evelina och Malina ska komma hit.
Evelina ringde nyss och frågade om jag visste om att de skulle komma.
Och det gjorde jag ju.

Sen kanske jag väljer att åka tillbaka till farmor. För vad ska jag göra i ett stort tomt hus alldeles själv.
Jag har blivit lite trött på att vara själv nu.