Första advent

Ja idag är det tydligen första advent. Men jag kan ju säga att jag inte har märkt något utav det förutom att det spelas julmusik på morgonen istället för det vanliga dunket. Så det är ju ganska mysigt. Men jag saknar faktiskt julstämningen lite grann. Det är ju endå ganska mysigt med jul. Eller i alla fall innan, själva julafton är ju inte alltid det roligaste. Men jag kommer ju hem lagom till lucia så jag hinner väl uppleva lite julkänsla i alla fall. Vet dock inte om jag hinner köpa några julklappar till någon. Så det blir inget.

Idag har jag inte mått så himla bra. Känner mig febrig och har haft ont i magen hela dagen. Så jag lever på ipren just nu. Försöker att ta det lugnt. Men det är inte så lätt. Idag hade vi t.ex. träning på stranden klockan 8 imorse. Jag var med en stund sen kände jag att det inte var det smartaste kanske...

Så idag ska jag FÖRSÖKA att lägga mig tidigt. Det blir ju aldrig så när man säger det. Men jag ska inte ut ikväll i alla fall som många ska. Vi har precis haft vårt första skriftliga prov så det ska tydligen firas. Jag firar det med att sova. Så just nu sitter många inne i rökbaren och jag sitter utanför med en cola och med datorn. Sen kanske lite mobbat ut men jag orkar faktiskt inte umgås med folk nu.

Men första provet och halva tiden på guideskolan är nu avklarad. Det känns väldigt bra faktiskt. Nu känns det som att man börjar komma någonstans.

Hoppas att ni har det bra där hemma och att ni inte snöar bort. Här är det fortfarande ganska fint väder. Regnar bara väldigt sällan.

Fredag

Nu är den första examen avklarad! Det kändes som att transfern gick helt okej men det märks väl ikväll eller imorgon när vi får reda på betygen. Men hoppas, hoppas, hoppas att det gick bra. Alla i min grupp var duktiga och peppade varandra och alla hade förbättras från praktiken. Så det ska nog gå bra.
Men om det inte gör det så ska jag försöka att inte oroa mig så mycket. För det spelar tydligen inte så stor roll säger instruktörerna.

Men nu är det väl bara att ladda om till nästa examen som är på söndag. Men just nu känner jag mest för att sova lite. Alla har olika tider för transfer examen idag men eftersom jag var första gruppen så är jag ledig nu. Så jag funderar på om jag ska ladda upp lite fler bildern på facebook och sen sova lite.

Idag har vi haft lite mer teoretiska lektioner. Det var skönt tycker jag. Något konkret liksom. Innan har vi mest haft sånna lektioner om att man ska hitta sig själv och tänka på vad man utstrålar, och sånt är ju också jätteintressant men jag känner inte att jag lär mig så mycket av det. Så nu har vi fått lite som vi behöver plugga på. Kommer att ha ytterligare en sån lektion ikväll vid halv nio. Efter det så blir det kanske Texas och fira att vi är klara med transfer examen?

Känns konstigt att vi har så mycket ledig tid de här senaste dagarna. Idag hade vi dessutom en hel ledig siesta. Så vi gick iväg och åt lunch på Texas och satt ute på uteserveringen i solskenet. Jätteskönt. Så jag känner inte för att komma hem till Sverige och snöstormen. Jag kan stanna här.

Torsdag

Nu börjar förkyldningen komma. Jag som klarade mig så länge. Men nu är det nog ingen som inte har vart sjuk här.
Men jag klarade nästan 4 veckor utomlands utan att bli sjuk. Det är väldigt bra för att vara mig. Jag har ju faktiskt klarat mig från att bli bestulen också. Helt otroligt.

Imorse hade vi reflektion över varför vi gjorde den där hinderbanan som vi gjorde igår. Och instruktörerna peppar oss så mycket så jag blir ju nästan irriterad. Eller jag blir väl mest frustrerad över att det tar sån lång tid tills jag får komma ut och jobba med det här. Men nu har ju nästan halva tiden gått. Så halva kvar nu.
Sen har vi haft en annan föreläsning med en SVENSK. Helt otroligt att vi fick en svensk för en gång skull. Börjar bli lite trött på alla danskar. Visst att de flesta som har föreläst för oss har vart ganska bra på svenska så är det ändå mycket skönare med en riktig svensk. Vi ska ha honom nu i eftermiddag och ikväll också tror jag. Han var riktigt duktig, tycker jag än så länge i alla fall. Vi pratade om förstagångs intryck och vi fick sätta oss i små grupper och prata om vad vi fick för förstagångs intryck av alla. Det var jättekul och ganska intressant. Det är ju kul att veta om man uppfattas på samma sätt som man vill.

Men nu efter lunch tror jag att det ska handla om kultur lite mer. Nej det ska det inte föresten. Det står "kvalitet på semestern" på schemat. Mer vet jag inte. Vi vet aldrig i förväg vad vi ska göra.

Idag är sista dagen att anmäla sig till fotbollsutflykten också. Och jag har svårt att bestämma mig för om jag ska med eller inte. Men jag tror att jag struntar i det. Jag har ju inte så stort intresse för det så att det är värt 50 euro. Men visst skulle det vara coolt att vara med på en match på Camp nou i Barcelona. Det skulle nog vara tufft. Men nej. Jag är för snål. Jag har ju en del pengar att betala tillbaka från den här resan först.

Hoppas ni har det bra hemma i snöstormen (har jag hört), här är det fortfarande sol och ca 15 grader. Så jag kommer nog bli lite chockad när jag kommer hem till Sverige igen om några veckor. För här är det svårt att fatta att det snart är december. Visst att de har satt upp lite julprydnader och ljus och sånt men det är ju ingen julstämning direkt. Idag satt vi t.ex. och solade i solstolarna när vi fick en lite rast. Så jag kan inte riktigt förstå att det är jul och advent snart. Men det blir nog mysigt när jag väl kommer hem. Bara jag slipper vara med om det för länge.

Onsdag

Ikväll är vi faktiskt lediga. Det är ju nästan för otroligt för att vara sant.
Så jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska gå och lägga mig tidigt och få lite sömn för en gångs skull eller om jag ska hänga med ut till "Texas". Texas är utestället som alla hänger på här. Det är nära och bra till hotellet.
Men vi får väl se hur det blir. Först ska jag nog gå och kolla på danskarnas cabaret.

Svenskarna hade cabaret igår. Det var hur kul som helst. Vi hade knappt en dag på oss att sätta ihop en cabaret på 15 min. Men det gick tillslut och det blev jättelyckat. Våran grupp hade tre nummer. Först var det våra "tjejer" som gjorde beyonces "put a ring on it", sen var det Tom Jones med "sex bombs" och sen var det "barbie girl". Så vi var inte så jätteseriösa men vi fick ju i alla fall publiken till att skratta. Så här såg det ut:
Okej jag tänkte ladda upp bilder där men det tog alldeles för lång tid så det blir inget.


Idag har vi först fått öva på vår transfer som vi ska ha prov på på fredag. Så vi fick lite feedback om vad vi behöver tänka på. Så det var jättebra. Sen på eftermiddagen så åkte vi iväg till nåt ställe som hade massor äventyrsbanor. Det var sjukt kul. Vi gjorde massor olika grejer högt uppe i luften. Det häftigaste var nog när vi fick klättra upp på en påle som var väldigt hög. Och vi skulle ställa oss på toppen (man hade inget att hålla sig i) och sen skulle man bara hoppa rakt ut. Fy fan vilken kick man fick av det. Jag hade världens energi efter det. Skit kul, verkligen! Så bunge jump nästa!

Nej men nu ska jag hinna att ta en titt på facebook innan jag ska kolla på danskarna.
Vi hörs!

Måndag

Första veckan i Lloret de Mar är nu avklarad. Tre kvar.
Ja nu låter det som att jag räknar ner och vill att det ska ta slut men det vill jag faktiskt på ett vis för jag vill så gärna komma ut och jobba med det här! Det verkar vara så himla roligt!
Idag på förmiddagen så har det vart en tjej som har föreläst om att vara animatörs guide. Och för er som inte vet vad det är så är det dem som underhåller gästerna på hotellen. Och det är det jag förmodligen är mest intresserad av. Nu har jag ju inte lärt mig allt om alla typer av guider än men än så länge så är jag väldigt inne på animatörs guide. Så efter de här lektionerna så blev jag bara ännu mer peppad på det här.

Vi har fortfarande väldigt roligt här. Vissa lektioner är roligare än andra och dagarna blir väldigt långa. Men det gör inte så mycket för vi har väldigt kul och tar pauser med att få dansa lite och komma igång lite igen. Vi börjar alltid alla lektioner med att dansa till olika låtar. Ganska bra faktiskt. Hur många skolor gör så?

Så det är fortfarande väldigt härlig energi här även fast alla börjar bli lite trötta.

I lördags så var det ett "Hunks and hottie" tema på kvällen. Det betydde att alla tjejer skulle vara rosa och alla killar skulle vara blåa. Så var det en barrunda genom hela Lloret de Mar. Det var riktigt kul och instruktörerna gav oss även hamburgare i mitten på kvällen.

Nu ska vi snart iväg och ha "challenge walk". Vi vet inte riktigt vad det är men vi skulle ha träningskläder och en kamera med oss... Så det kan ju bli spännande.

Vi har massor olika lagsporter hela tiden men massor olika lag så nu börjar man få lite koll på några namn. Fast jag tror knappt att jag kommer kunna lära mig alla danskarnas namn också. Vi är ju ca 100 danskar och 100 svenskar. Så jag satsar på att lära mig svenskarnas. Det ska jag nog kunna klara i alla fall.

Jag vet inte mer vad jag ska berätta. Jag glömmer ju bort vad jag redan har berättat för er så jag kanske upprepar mig.
Men men.. nu ska jag kila iväg.

Fredag

Idag har vi lärt oss skandinaviska. Det vill säga lite norska och danska. Ganska svårt men väldigt intressant. Hoppas att jag kan lära mig nåt så jag vågar prata med danskarna här. Eller vågar gör jag väl iofs det handlar väl mer om att jag vill förstå något också. Men lite kan jag väl kanske.

Sen hade vi en stadslek eller vad man ska kalla det. Vi fick ett papper med massa grejer som vi skulle springa runt och ta kort på med en engångskamera. Och alla i gruppen var tvungna att vara med på bilden så vi var tvungna att hitta någon som kunde ta kort på oss överallt också. Men det var kul. Hoppas bara att det blir några bra bilder också.

Annars är vi faktiskt lediga ikväll. Helt otroligt. Så vi får se om det blir lite party eller om det blir plugg och sova. För det är ju storparty imorgon så det får väl bli ett litet provsmak ikväll i sånna fall. Lektionerna börjar ju dessutom klockan 8 imorgon. Här är det ingen sovmorgon!

Men nu ska jag försöka att få upp lite fler bilder på facebook samtidigt som jag ska försöka lära mig mitt transfer-prat.

Torsdag

Hej allihopa!
Jag har det fortfarande jättebra här i Spanien.
Det händer saker hela tiden. Alldeles nyss gick vi på glödande kol. Väldigt häftigt och stämningsfullt men jag trodde faktiskt att det skulle kännas mer än vad det gjorde. Men det är en häftig grej att göra. Det är inte alla som har gått på glödande kol !

Annars har vi haft lektioner hela dagen idag. Det var en dansk kille här som snackade om beteendevetenskap. Jätteintressant! Han var jätteduktig på att få alla engagerade och var enjättebra föreläsare. Vi fick även göra ett test för att se vad vi är för typ och det är ju alltid intressant men jag vet inte hur mycket allt stämmer. Jag är så kritisk av mig när det gäller sånna grejer. Men det var många som öppnade upp sig och det var riktigt intressant att lära känna många mycket bättre.

Barcelona trippen igår var jätterolig. Vi fick en del fritid som vi spenderade i affärer och att käka. Så vi hann inte jättemycket men det var skönt att allt inte var uppstyrt.

Imorgon är det fredag och då står det skandinaviska på schemat. Så då är det väl dags att lära sig lite dansk och norsk. Det ska bli kul. Det kan man nog få mycket användning för.

Men nu ska jag se om jag kan få upp lite bilder på facebook.

Tisdag

Hej!
Har egentligen inte tid just nu. Men tänkte väl bara säga att jag trivs. Skolan har dragit igång lite ordentligt nu och det är jättespännande för vi vet aldrig vad vi ska göra. Men vi har lektioner hela tiden. Verkligen HELA tiden.
Så vi har ingen fritid. Men det är kul men slitsamt.

Imorgon ska vi till Barcelona på utflykt. Så jag kommer att få se Barca igen. Det blir spännande. Men nu måste jag nog springa upp till rummet.

Hörs !

Lloret de Mar

Nu är jag äntligen i Lloret de Mar.
Har precis ätit kvällsmat, en stor buffé med massor mat. Det var faktiskt väldigt bra mat också. Annars brukar väl bufféer vara lite så där halv dåliga.

Och det är massor människor här. Vi är tydligen fler svenskar än danskar. Det trodde jag inte. Så det känns ju skönt. Fler som kan förstå mig.

Helgen har förövrigt varit bra. Igår gjorde jag inget särskilt. Mest packade ihop alla grejer och gjorde mig iordning. Fredags kvällen var jätterolig. Började med middag på ett ställe. Sen gick vi vidare till en salsa klubb som hette Antilla. Fast där va det mycket äldre folk som var ganska duktiga på salsa. Så vi gick vidare till en annan klubb sen som hette Mojito. Den var mycket bättre. Fler folk i vår ålder, bättre musik och jaa det mesta var bättre.
Så det blev en väldigt bra kväll!
Tyvärr var det en tjej i gruppen som blev bestulen på hennes mobil. Det förstörde ju stämningen lite. Men det är ju tydligen sånt man får räkna med när man är i Barcelona.
Jag är i alla fall väldigt nöjd med att jag klarade två veckor i Barcelona utan att bli bestulen. Eller sjuk heller för den delen. Jag som alltid blir sjuk när jag är utomlands. Men ingen förkyldning och ingen svininfluensa den här gången!

Imorgon börjar väl guideskolan på riktigt så det blir väl att försöka sova ganska skapligt ikväll.

Fredag

Sista dagen i skolan idag! Sá det blir prov pá den andra lektionen. Men det ska nog gá bra. Eller jag har ju egentligen ingen aning om hur det kommer att gá. Men det känns inte sá allvarligt.
Ikväll blir det avslutningsmiddag och salsaklubb! Det ska bli skitkul! Fár se hur bra det gár att dansa salsa. Spännande, spännande.

Annars är det bara ett par dagar kvar i Barcelona nu. Det känns lite trákigt pá det viset att jag inte har hunnit med sá mycket men det känns mest jättekul att fá komma iväg till Lloret de Mar och guideskolan!

Igár hade vi helt underbart väder. Det bláste nästan inget alls och solen lág pá sá att det blev jättevarmt. Sá efter skolan gick vi till en restaurang vid havet och satt pá uteserveringen i bara linne och át tapas. Jättegott!
Efter det gick vi vidare till ett ställe som säljer helt otroligt goda muffinsar.
Sen hade jag tänkt att bara gá till New Yorker för att köpa en tröja och sen áka hem. För tanten blev lite orolig sist jag var ute lite längre än jag brukar. Sá jag tänkte komma hem i tid igár. Men jag hittade ju inte den där affären sá jag fick áka hem utan tröja. Sá jag tänkte försöka idag igen. Maja skulle dit idag sá dá tänkte jag att jag kunde hänga pá sá att jag hittar dit.

Hoppas ni har det bra där hemma!

Torsdag

Igár ákte vi till "Parc Güell" efter skolan. Det är en jättefin park som är designad av Gaudi (för er som är intresserade). Det var i alla fall jätteintressant och jättefint. Bilder kommer som sagt var när jag kommer till guideskolan. Jag har massa bilder som jag vill visa. Det var dessutom i den parken som de spelade in ett avsnitt i top model när de var skräckbrudar typ. Aa jag vet inte om nágon kommer ihág det men ni kanske gör det när ni ser bilderna.

Aja, efter parken sá ákte vi pá jakt efter en nyöppnad "Lush" butik. Och vi hittade den faktiskt efter en stund. Sá där inne var vi en stund och fick demonstrationer och prova olika saker. Det var kul!

Idag har vi ingen workshop planerad efter skolan sá jag tror jag ska köpa en tröja som jag har tittat pá ett tag och sen kanske jag dessutom kan hitta lite julklappar om jag har tur. Men jag vet ju inte vad nágon önskar sig.
Men nát bra borde jag ju kunna hitta.
Annars borde jag försöka plugga en del idag eftersom provet är imorgon. Men det känns inte som att det är ett sá allvarligt prov. Men det vore ju ändá kul att kunna nát.

Hoppas ni har det bra där hemma och inte snöar bort helt och hállet. Här nere skiner fortfarande solen och det är ganska varmt.
Lite roligt att ni har snöstorm hemma medan folk gár runt i shorts och käkar glass här nere.

Onsdag

Igár blev en bra dag. Jag fick dansa igen!
Vi fick lära oss att dansa salsa. Det var jättekul!
Sá pá fredag ska vi gá till en salsaklubb.

Idag ska vi till Parc güell. Jag vet inte riktigt vad det är för nát men det märks.

Nu är det inte mánga dagar kvar för mig här i Barcelona. Det är idag, imorgon och dá är det nog dags att plugga ordentligt för pá fredag är det sista dagen pá skolan och dá är det prov. Och pá fredag kväll sá är det avslutningsmiddag och salsaklubb. Sen är det lördag och dá vet jag inte vad som händer, men pá söndagen är det dags att áka vidare. Lloret de Mar ! Guideskolan börjar! Det ska bli skitkul!


Tisdag

Idag är det ganska fint väder. Men det känns ju ännu bättre att höra att ni har snö där hemma. Dá känns det som att vi har ännu bättre väder. Det tycker jag om.

Igár var vi och kollade pá en tjurfäktningsarena. Efter det sá gick vi till en lustig butik som höll en förelásning för oss om vilket djurplágeri det är. Usch! Det var hemskt.

Oj nu hinner jag inte berätta mer för nu börjar vi !

Mandag

Ny vecka och nya tag!
Eller?
Nej jag vet inte. Men det är en ny vecka i alla fall och det är alltid nya grejer som händer.

I helgen sá gjorde jag inte särskilt mycket. Pá Lördagen sá var jag mest hemma och läste och spelade spel. Tanten visade mig runt lite i omrádet som vi bor i ocksá. Sá nu hittar jag väl lite bättre där ocksá. Pá söndagen sá skulle vi till nágot berg nágonstans men metron dit var tydligen stängd pga att páven var och välsignade en byggnad här i Barcelona. Sá vi ákte dit istället. Det var sjuukt mycket folk. Hela gatorna var smockfulla med folk som stod och tittade pá stora skärmar som sände inifrán kyrkan. Knäppt att det kan bli sán uppstándelse över en gubbe. Aja.. efter det sá ákte vi till stranden och satt där ett tag. Sen började det bli kallt sá dá gick vi till starbucks. Men alla var lite lagom pigga eftersom de hade vart ute hela natten báde fredagen och lördagen.

Idag ska vi till nágon tjurfäktningsarena tror jag. Annars vet jag inte sá mycket.
Det är inget vidare bra väder idag heller. Det regnade i natt tror jag. Sá det är inte sá varmt och dessutom lite mulet. Sá det är ju inte sá att man vill sitta ute och njuta av vädret idag...

Torsdag

Idag ska vi till Primark!
Och jag har inga pengar...
Jag hade hoppats pa att jag skulle fa kortet igar. Men det fick jag inte.
Sa nu har jag ca 70 Euro kvar och det räcker inte till att bade leva och shoppa.
Dumt.

Igar var vi pa ett choklad museum. Det var inte sa häftigt som det later.
Det var väl liksom FÖR bra gjort sa det sag liksom inte ut att vara choklad. Sa man blev liksom inte sa imponerad.

Annars vet jag inte riktigt vad jag ska berätta. Det är fint väder, ganska varmt. Typ som en varm maj-dag. Sa det är ungefär som en svensk var.

Idag fick jag frukt, muffins och en donut till frukost. Lite skumt tycker jag. Men jag äter väl det jag far.

Men nu börjar lektionen snart!

Onsdag

Ja nu har jag antligen lyckats komma at internet. Det finns pa skolan men de tog alldeles for lang tid att komma in pa facebook sa jag hann inte sa mycket mer. Men nu tankte jag hinna skriva lite innan skolan borjar.

Jag borjar trivas mer och mer. Tanten som jag bor hos ar jattegullig men vi forstar inte riktigt varandra. Hon kan ingen engelska och jag kan ingen spanska. Skitbra.
Nej da men det funkar anda. Mycket teckensprak och vifta med armarna. Men det jag behover forsta ar ju nar det ar mat och nar hon forsoker beskriva nar hon inte ar hemma.
Men det funkar!

De andra sprakskole eleverna ar ocksa valdigt trevliga men de flesta ar danska sa jag forstar inte mycket. Sa jag forsoker halla mig till dem tjejerna som ar svenska.

Skolan gar val ganska bra den ocksa. Forsta dagen igar eftersom de hade rod dag i mandags. Sa igar blev min hjarna lite mosad kanns det som.
Men det tar sig nog.

Och nu har ju redan halva forsta veckan gatt sa det har kommer ju att ga hur fort som helst.

Idag ska vi till nagot chokladmuseum efter skolan. Igar va vi pa "la rambla" som ar en stor gata med massor manniskor och stand och sant. Vi fick aven en liten rundtur av de eleverna som har varit har lite langre som berattade om olika byggnader och sa.

Men vi far val se nar jag skriver nasta gang. Jag ska forhoppningsvis uppdatera er ordentligt nar jag kommer till guideskolan om tva veckor for da kan jag fa internet pa min egen dator. Sa da kommer forhoppningsvis bilder ocksa!